Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '11

 
Kategori
Turizm
 

Avustralya’ya neden gitmelisiniz

Avustralya’ya neden gitmelisiniz
 

Avustralya’nın tarihsel olarak karşılaştığı en büyük sorunlardan birisi diğer ve özellikle gelişmiş ülklerle arasındaki fiziki mesafe olmuş. Bu durum maalesef bazı Avustralyalılar için dünyanin geri kalan kısmından izole edilmişlik duygusu yaşamasına neden olmuş. Son dönemlerde inanılmaz bir şekilde gelişen haberlesme teknolojisi ve ucuzlaşan hava taşımacılığı bu mesafeyi daha yakınlaştırmayı başarmış gibi görünüyor.  

Ancak burada batısından doğusuna uçakla yaklaşık beş saatte gidilebilen ve diğer kıtalarlarla arasında devasa okyanusların olduğu büyük bir kıta-ülkeden bahsediyoruz. Bu durum Türkiye’den Avustralya’ya ziyarete gelmeyi düşünen turistleri verilmesi gereken zor kararlarla başbaşa bırakiyor. 24 saatlik mesafeyi ülkenin küçücük bir kısmını birkaç günlüğüne görmek için katetmeye değer mi? Charter uçaklarla bir iki saatte Avrupa’nın veya Kuzey Afrika’nın tarih akan şehirlerinden birine mi yoksa dünyanın öte tarafındaki Avustralya’ya mı gitmek iyi? Bana kalırsa burada dogğu ya da yanlış bir karar yok. Karar tamamen kişinin yapacağı geziden ne beklediğine, ne kadar zamanı olduğuna ve bütçesine bağlı.  

Eger bütün bu sorulara cevap verip Avustralya’ya gelmeye karar verdiyseniz, kararınızı desteklemek için buraya ziyaretçilerin genel olarak neleri görmek ve yapmak için geldiklerinden bahsetmek istiyorum. Daha önce bahsettiğim gibi Avustralya çok büyük bir ülke. Ülke 6 eyalet ve 2 özerk bölgeden oluşuyor. 20 milyonun üzerinde insanin yaşadığı ülkede nüfus yoğunluğu Avrupa ve Türkiye şehirleriyle karşılaştırıldığında cok daha düşük. Nüfusun büyük bir çoğunluğu dünyanın hemen her tarafından gelmiş ve burayı vatanları kabul etmiş göçmenlerden oluşuyor.  

Büyük şehirlerinin sokaklarında gezmek, farklı renk ve insanlardan oluşan bir gökkuşağının içinde yürümek gibi bir şey. Bir kısmını dünyanın hicbir yerinde göremeyeceğiniz hayvanları ve doğal bitki örtüsü gelen ziyaretçilerin en çok beğendiği şeylerden biri. İkliminin uygun olması sebebiyle, ülkenin hemen her taratafı tüm yıl boyunca ziyaret edilebilir. Avustralya, orta kısmındaki cöllerinden batındaki uçsuz bucaksız kum plajlarına, kuzeydoğusundaki yağmur ormanları ve mercan kayalıklarından kuzey batısındakı halen keşfedilmeyi bekleyen vadilerine kadar, sınısız sayıda manzaralar sunuyor ziyaretçilerine. Kıtanın gerçek sahibi Aborijin yerlilerinin kültürü ise gezinize başka bir boyut katıyor.  

Bu yüzden, ülkenin her kısmına hakettiği kadar yer ayırabilmek için her bölge için ayrı bir yazı yazmak niyetindeyim. Daha sonra yazacağım bloglar tek tek bu bölgelerin önemli gezi merkezlerinden bahsedecek.  

 
Toplam blog
: 7
: 837
Kayıt tarihi
: 23.06.11
 
 

Seyahat ve turizm benim özel ilgi alanım ve Turkey Travel Hub adli bir Türkiye gezi ve tanıtım si..