Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '12

 
Kategori
Futbol
 

Avusturya - Türkiye Maçından Alınacak Dersler

Avusturya - Türkiye  Maçından Alınacak Dersler
 

Her şeyin başı planlama ve uygulama. Abdullah Avcı'nın elindeki malzemeyi iyi kotaramadığını görmek herkesi üzdü.

Milli takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, son Galatasaray - Fenerbahçe maçını izlememiş olacak ki, kalede Mert gibi genç ve tecrübesiz, Fenerbahçe takımında Volkan'ın omuzu çıktığında oyuna girebilecek bir kaleci ile başlamak gafletinde bulundu. Herhalde Volkan sakat diye Aykut Kocaman'ın verebileceği kararı verdi. Senin elinde Tolga Zengin gibi bir adam varken macera aramanın manası var mı? Mert'in durumu Galatasay maçında da böyleydi. Ürkek, şaşkın ve kararsız. Hiç güven vermeyen bir kaleciye Türkiye Futbol Milli Takımı'nın kalesini nasıl emanet edersin? Bundan sonraki maçlarda 2. kaleci bile olmayacağına eminim.

Dakika 62: 6 oyuncu değiştirme hakkını bitirip, uzatmalar ile beraber 30 dk. boyunca olası sakatlıkta takımın eksik oynama riskini nasıl alabiliyorsun? Bu savrukluğun nedeni özel maç olması mıdır? 

Galatasaray - Fenerbahçe maçında aksayan ve ağır çekim oynayan Hamit Altıntop, aynı istikarını sürdürüyor. En az 3 topu seyretti. 

Burak'ı Trabzon'un kalbini kırarak alan Galatasaray, çok saç baş yolacağa benziyor. Burak, ofsayd rekorlarına top ezmeyi de dahil ederek gol kaçırma krallığına aday.

Arda, afro saçları ve canti gözlükleri ile magazine göz kırparak geldi. Kafasının maçta olmadığını anlamak zor değildi. 

Sahadaki 13 Türk oyuncudan sadece birisi gol atmaya diğeri de iki gol yemeye muaffak oldu.  

Kanaltürk sipikeri tüm izeyicileri yoran ve sinirlendiren yorumlarıyla maçın önüne geçti. Maçı boşverip, sahaya giren bir vatandaşımızın 10-15 güvenlik görevlisini atlatmasını heyecanla anlattı. Ama asıl bombayı; oyuncu değişliklerini anons eden Avusturyalı Stad görevlisinin Türk isimlerini doğru telaffuz ettiğini belirtip, taktir etmesinin ardından kendisinin ısrarla Mevlüt'e "Mevlut" diyerek patlattı.

Maçın yorumcusu Yılmaz hoca alışıla gelmişin ötesinde sakin ve sabırlıydı. Hatta bir ara Milli takımda oynayan oyunculardan 6 sının Almanya'da yetiştiğinden bahsedip, bizim ilgililere seslendi. Yurt dışında yaşayan 2 milyon Türk'ten pek çok oyuncu Avrupa standartlarını yakalamışken, 70 milyondan bu kalitede futbolcu neden yetişmiyor? diye sitem etti. Yılmaz hocanın mesajını alan var mıdır? 

Güneş balçıkla sıvanmıyor. Türk anasının doğurduğu evlat bu deyip sırtını dönmek olmaz. Sporda Uluslararası arenaya çıkmak istiyorsak, ağacı yaş iken eğeceksin. 

Ülkenin geleceğini planlayanlara önemle duyurulur; Lütfen Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni bir kez daha yüksek sesle okuyunuz.

 

 
Toplam blog
: 36
: 1522
Kayıt tarihi
: 11.12.06
 
 

Zaman yolculuğu yapmak isterseniz, kendinizden yaşça büyük insanların deneyimlerinden yararlanın...