Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '16

 
Kategori
Blog
 

Avusturya'da basın özgürlüğü var; Türkiye'de yok!!

Avusturya'da basın özgürlüğü var; Türkiye'de yok!!
 

Avusturya devleti Türkiye'yle uğraşmaya devam ediyor... Geçtiğimiz haftalarda havaalanlarına "Türkiye'ye gitmeyin Tayyip Erdoğan'a para kazandırmayın" gibi absürt afişler asmışlardı, şimdi de, "Türkiye'de 15 yaş altı çocuklara seks yaptırılıyor" gibi başka bir izansızlığa imza atmışlar.

Türkiye'nin bu hayasızlıklara itirazına karşı mazeretleri de hazır: "Avusturya'da basın özgürlüğü var, biz karışmayız"

Çok güzel... Avusturya'daki basın özgürlüğünün Türkiye'ye küfretme özgürlüğü olduğu açık... Çünkü bu "özgürlüğü" başka ülkelere, özellikle de Avrupa ülklerine karşı kullanamazlar.

Avusturya'nın bu tutumu can sıkıyor... Ama ancak o kadar... Belli ki Türkiye'deki ihanet odakları Avusturya'da da örgütlenmişler ve sürekli oradan atış yapıyorlar.

Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmak isteyen Batılılar da bunları teşvik ediyor... Mazeretleri de belli: Bizde özgürlük var!

Peki, Türkiye'de Avusturya'ya karşı yazılar yazma özgürlüğü var mı?

Çevap veriyorum: Yok!

Türkiye'de Avusturya'nın bu kadar "küfürvari" saldırılarına karşı yazdığınız yazılar yayınlanmıyor... Nerden mi biliyorum? Kendimden biliyorum elbette...

15 Temmuz darbe girişimine destek olan Avrupalılar, darbe püskürtülünce daha bir agresif oldular... Nasıl oldu da bizim uşaklar başaramadı, diye burunlarından solur oldular.

Özellikle de Avusturya, her fırsatta Türkiye'ye saldırmakta, Türkiye'yi tezyif etmekte önde gidiyor... Avusturya bunu niye yapıyor?

Ben de bu soruyu, ta Viyana kuşatmasına kadar giden "kuyruk acısı" ile açıklamaya çalışan bir blog kaleme aldım...

Ve o yazı MB editöryasından ret yedi... Gerekçe de yakışıksız ifadeler kullanmam imiş... Yani Avusturya'ya ayıp olmasın meselesi!!

Bunu niye yazdım?

Bakın, Avusturya'da Türkiye'ye karşı en olmadık şeyleri yazma, afişe etme, havalimanlarında sergileme "özgürlüğü" var, ama Türkiye'de Avusturya'ya karşı yazma özgürlüğü yok!!

Hadi, Türkiye'de basın özgürlüğü yok, diye ortalığı yıkan Avrupalılar, buna da bir laf etsinler... Niye, blog yazarınızın "fikir özgürlüğünü" kısıtladınız, desinler...

Derler mi?

Bu yazı yayınlanır da okuyabilirlerse, belki de derler!

Ne de olsa "özgürlükçü" adamlar bunlar!!!

Bekleyip görelim!

16.08.2016 (00:18)

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..