Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '22

 
Kategori
Astroloji
 

Ay Düğümleri Boğa-Akrep

Gökyüzünde Kadersel Tema Değişim Zamanı
Astrolojide tutulmalar çok önemlidir. Hayatımızdaki önemli durumları, konuları tetiklerler ve koşulları şekillendirirler. Bu önemli göksel olaylar, Ay düğümlerine yakın olarak gerçekleşir. Ay Düğümleri, Ay’ın Dünya çevresinde dönerken izlediği yörünge ile Dünya’nın Güneş çevresindeki yörüngesinin kesişimindeki izafi iki noktadır. Birbirleriyle karşılıklı olan düğümler zıt burçlara yerleşirler. Gökyüzünde, Ay düğümleri bir burç aksında yaklaşık 1,5 sene ilerler. Bu zaman dilimi içinde her birimize bulundukları burcun temasını hissettirirler. Ay düğümleri Ocak 2022’de Boğa-Akrep burçlarına geçti ve Temmuz 2023’e kadar da bu burçlarda ilerleyecek. Yani 2022’nin tüm tutulmaları Boğa-Akrep aksında gerçekleşecek.
Kuzey Ay Düğümü Boğa burcunda, Güney Ay Düğümü ise Akrep burcunda olacak. Bu da bize doğum haritalarımızda Akrep burcunun yer aldığı ev konularındaki gölge yönlerden arınıp, Boğa burcunun yer aldığı ev konularını sağlamlaştırma ve somutlaştırma fırsatı verecek.
1,5 sene boyunca psikolojik olarak bizi zorlayan, bilinç dışına ittiğimiz, görmek istemediğimiz olumsuzluklar üzerinden gelen deneyimlerle karşılaşacağız. Bu deneyimler hayattımızda bizleri geride tutan krizli konuları bitirmemiz için yaşanacak.
Yönlenmemiz gereken ve gelişim gösterebileceğimiz alan ise maddi dünyada güvence aradığımız konular olacak. İstikrar ve huzur sağlamak için daha gerçekçi davranmak gerekecek.
Bu süreçte sabırlı olmak, aşırı tepkilerden kaçınmak ve kriz yaratmamaya çalışmak önemli. Başkalarının hayatına karışmak yerine kendine odaklanmak, sadık olmak herkesin gelişimine destek olacak. Değerlerimize somut bir şekilde sahip çıkmamızın ödülünü alabileceğimiz bir senedeyiz.
Kasım 1956- Mayıs 1958, Haziran 1975- Aralık 1977, Şubat 1994- Temmuz 1995, Eylül 2012-Mart 2014 arasında doğanların doğum haritaları ile ters kavuşum yaşanacağından Ocak 2022-Temmuz 2023 arasında hayatlarında önemli değişimler yaşayabilirler. İleride bu sene verdikleri kararların, yaşadıklarının hayatlarına önemli yön verdiğini görecekler.
Doğum haritalarımızda Akrep burcunun bulunduğu ev konuları, kriz yaratma halini, gereksiz risk almayı ve aşırı hırsları geride bırakmamız gereken alanlar olacak. Boğa burcunun bulunduğu ev konuları ise daha istikrarlı, somut ve güvenli olarak ilerleyebileceğimiz alanlar olacak. Eğer bu noktalarda gereken adımları atmazsak, o ev konularıyla ilgili kısıtlanma, destek alamama durumlarını yaşayabiliriz. Özellikle de Mayıs ve Kasım ayları bu etkiyi daha yoğun hissedeceğiz.
Yükselen burçlara göre Boğa-Akrep geçişinde dikkat edilmesi gerekenler;
YÜKSELEN KOÇ
Finansal konular, gelir gider dengeleri ve kazançlar gündemde olacak. Bu sene kazanç şeklini değiştirmek gündeme gelebilir. Maddi konularda daha güvende hissetmek isteyeceğiniz için bu alana odaklanacaksınız. Krediler ve borçlar konusunda, özellikle de Mayıs ve Kasım aylarında riske girilmemeli. Krizli durumlardan kaçınmaya, daha temkinli adım atmaya dikkat edilmeli.
YÜKSELEN BOĞA
Bireysel seçimlerinizi ve isteklerinizi daha ön planda tutmanız gereken olaylar gündeminizde olacak. Yeniden yapılanmaya yönelik geçecek önemli bir dönem. İkili ilişkilerinizde görmezden geldiğiniz konuları çözdüğünüzde kendinizi daha güvenli ve huzurlu hissedeceksiniz. Özellikle Mayıs ve Kasım ayları ikili ilişkiler adına önemli kararların alınacağı zamanlar olacak.
YÜKSELEN İKİZLER
Bu dönemde bırakamadığınız alışkanlıklarınıza, korkularınıza ve kendinizi kısıtlı hissettiğiniz alanlara odaklanacaksınız. Psikolojik anlamda daha istikrarlı ve huzurlu hissetme fırsatınız olacak. Olayların detaylarına takıntı yapmak yerine bütünü görmeye çalışmalısınız. Mayıs ve Kasım ayları daha çok gizli konuların ortaya çıkması, bazı tamamlanmaları yaşama ve sağlık süreçleri açısından önemli olacak.
YÜKSELEN YENGEÇ
Bazı kadersel tanışmaların, sosyal hayat değişiminin ön planda olduğu bir dönem olacak. Çevrenizde kendinizi daha güvenli ve rahat hissetmek isteyeceksiniz. İleri dönük hedeflerinizi netleştirip bu alanda ilerlemeniz de mümkün. Aşk hayatınızda kıskaçlıkları ve takıntıları geride bırakmanız gerekiyor. Mayıs ve Kasım aylarında çocuklarınızla ya da aşk hayatıyla ilgili konularda netleşmeler yaşayacaksınız.
YÜKSELEN ASLAN
Kariyer hayatı ve toplumsal statü ağırlıklı gündemde olacak. Üstlenilen sorumluluklarla ilgili net ve kararlı ilerlenmeli. İşle ilgili sabırlı ve temkinli davranıp, mevcut durumu geliştirebilirsiniz. Aileyle ilgili konularda yeni kararlar almak gerekebilir. Mayıs ve Kasım ayları bu konularda netleşmeler yaşanır.
YÜKSELEN BAŞAK
Bu süreçte daha çok hayata bakış şekliniz, eğitim hayatınız, ticari ve hukuki konularda yaşanacak gelişmeler gündeminizde olacak. Mayıs ve Kasım ayları bu olaylara daha çok odaklanılacak. Yurt dışı bağlantılı işlerde ya da tanıtım faaliyetlerinde verdiğiniz emeklerin karşılığını alabilirsiniz. Yakın çevreyle olan ilişkilerinizde ve iletişim şeklinizde aşırı tepkilerden, hırstan uzak durun. 
YÜKSELEN TERAZİ
Giderlerin, harcamaların, paylaşımlı paraların ve operasyonların gündemde olacağı bir dönem. Özellikle Mayıs ve Kasım’da finansal konular, krizli durumlar öne plana çıkabilir. Kazançlarınız konusunda daha geniş düşünmeyi, yeri geldiğinde yönteminizi değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Daha huzurlu ve güvenli hissetmek için değişim yaşamanız gereken bir zamandasınız.
YÜKSELEN AKREP
Bu dönemde ikili ilişkilere, iş birliği yapılan alanlara odaklanacaksınız. Egonuzu yeniden yapılandıracağınız bir süreçtesiniz. Biz dediğiniz alanlardaki değerlere sahip çıkarak daha huzurlu ve güvenli hissedebilirsiniz. Mayıs ve Kasım aylarında ilişkilerde önemli kararlar alınabilir. Bu aylarda sağlığa da dikkat edilmeli.
YÜKSELEN YAY
Daha çok çalışma hayatını, gündelik alışkanlıkları, sağlığı ilgilendiren konulara odaklanılacak. Bu alanlara emek harcayıp yeni bir düzen kurmak mümkün. Daha somut yaklaşımlar tercih edilmeli. Bazı tamamlanmalar, bitişler ya da kısıtlanmalar da yaşanabilir. Mayıs ve Kasım ayları bu anlamda önemli gelişmelerin olacağı zamanlar.
YÜKSELEN OĞLAK
Bu dönemde aşk hayatı, çocuklarla olan ilişkiler ve hayattan alınan keyif ön planda olacak. Bu alanlarda, daha güvenli hissedebilmek için çaba harcayacaksınız. Arkadaşlarınızla ya da gruplarla olan gerilimli ilişkiler de gündeme gelecek. Gerçekçi ve sakin olmaya dikkat edin. Mayıs ve Kasım aylarında bu durumlarla ilgili önemli konular gündeme gelecek ve bazı kararlar alacaksınız.
YÜKSELEN KOVA
Aile hayatının, yuvanın, ebeveynlerin ön planda olacağı bir dönem. Bu alandaki değerlerinize sahip çıkmanız önemli. Yaşadığınız yeri de değiştirebilirsiniz. İş hayatındaki hırslardan, takıntılardan uzak durulmalı. Mayıs ve Kasım aylarında aile ve iş hayatıyla ilgili önemli kırılmalar, değişimler yaşayabilirsiniz.
YÜKSELEN BALIK
Düşünce şeklinizi, iletişimizi ve yakın çevrenizle olan ilişkilerinizi yeniden gözden geçireceksiniz. Bu alanlarda daha net ve kararlı olmak size kendinizi daha huzurlu hissettirecek. Eğitimler ve seyahatler de bu dönemin öne çıkan konuları. Özellikle Mayıs ve Kasım aylarında bakış açınızı değiştirmeniz gereken olaylarla karşılaşacaksınız. 
 
Hepimize değerlerimize sahip çıkacağımız bir dönem olması dileğimle sevgiler.
Aslıhan Doktoroğlu
Astroloji ile ilgili bireysel danışmanlık için;
www.astrolojihan.com
Facebook / Instagram / Twitter @astrolojihan
 
Toplam blog
: 132
: 78
Kayıt tarihi
: 22.11.19
 
 

Astroloji konusunda düzenli yazılar paylaşıp, söyleşiler yapıp bir yandan da bireysel astroloji dan..