Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '18

 
Kategori
Astroloji
 

Ay Düğümleri ile Hayat Amacını Keşfet! - Örnek Harita Yorumu

Ay Düğümleri ile Hayat Amacını Keşfet! - Örnek Harita Yorumu
 

Örnek horoskopumuzda, harita sahibinin Güney Ay Düğümü(GAD) Yay burcunda ve 3 evde, Kuzey Ay Düğümü(KAD) ise İkizler burcunda ve 9 evdedir. Ayrıca ay düğümlerinin Plüton, Satürn ve Neptün ile açısal bağlantıları vardır.
 
Bu kişinin cepte özellikleri ve +/-eğilimleri ile ilgili neler söyleyebiliriz?

*Hayata karşı derin ve felsefi bir bakış açısına sahiptir,
*Öğrenmeye, gelişmeye, derinleşmeye, nüfuz etmeye meyillidir,
*İnanılmaz bir ÖZGÜRLÜK tutkunu ya da aşığıdır,
*KEŞFETMEK ve farklı deneyimler yaşamak, seyahat etmek ister ama bunun yine kaynağı kendini özgürce ifade edebilmektir,
*Kendine özgü bir hayat anlayışı ve kendini aşma arzusu  vardır,
*Hakikatin peşindedir, inançlıdır, hayalperesttir

Bu kişi bu saydığımız özelliklerle dopdolu bir yaşam tecrübesine sahiptir. En iyi bildiği, güven duyduğu arenalardan biridir. Oysaki en iyi bildiğimiz şeyler bizim için en önemli tuzaklar haline dönüşebilirler. Nasıl? Şöyle ki;
 
Özgürlük tutkusu –>bağlanmaktan korkmayı getirebilir ve kişi ilişkilerde zorluk yaşayabilir veya ilişkisinde kendini özgür hissettiği ölçüde duygusal tatmin yaşayabilir, evlenmek istemeyebilir, aidiyet hissetmeyebilir…
 
Yenilikçi olmak–> kalıcı olmak/köklenmek konusunda sıkıntılar yaratabilir. Kendini geliştirmek konusunda yeniliklerden faydalanmak katma değer yaratır ama daldan dala konmak maymun iştahlılık getirebilir. Bir ağaç gibi köklenmek için yeniyi, öğrendiğimiz şeyleri hayatımızın bir parçası haline getirmek ve sonrasında bir başka yeniye geçmek daha faydalı bir yaklaşım olacaktır.
 
Gerçeğin yolcusu olmak –> günlük hayatın gereklerinden uzaklaşmayı getirebilir, kişi derviş/inziva hayatı yaşama eğilimi gösterebilir.
 
İnançlı olmak –> fanatizme yol açabilir. İnandıklarımız doğrultusunda yaşamak çok kıymetlidir bununla beraber tek gerçeğin bu olduğuna kati şekilde inanmak bizi yabancılaştırır, yalnızlaştırır, körleştirir.
 
Derin ve felsefi bakmak –>sade ve basit yaşamı zorlaştırabilir. Mutluluk çoğu zaman sadelikten geçer.
 
Kendine özgü yaşam anlayışı –> başkalarının hayat görüşlerine saygı duymayı zorlaştırabilir gibi gibi…
 
Buradaki kilit nokta aydınlık ve gölge tarafların nelere yol açabileceğini bilip hep söylediğim gibi DENGE’yi sağlamaktır. Zaten bu dengenin sağlanabilmesi için tam da ihtiyaç duyduğumuz şeyler Kuzey Ay Düğümü tarafından bize sunulur. O halde;
 
Bu kişinin kendisini gerçekleştirme yolunda onu destekleyecek özellikleri ile ilgili neler söyleyebiliriz?

    *Çeşitli konularda bilgi sahibi olmak; bu kişiye entelektüel bir zenginlik sağlayacaktır.
    *Meraklı(sağlıklı olanından), ilgili, hevesli, soru soran/sorgulayan bir tavır içinde olmak; her türlü insan ve durumla ilişki içinde olmayı getirecektir.
    *Esnek ve sosyal olmak
    *Pratik olmak, gözlemlemek, tarafsız/önyargısız olmak, eşit mesafede durabilmek
    *İletişim-iletişim-iletişim kurmak (her türlü)
    *Anda kalabilmek yani “şimdi ve burada” yaşayabilmek. Aslında sadece bunu bile kişi hayatına geçirebilse pek çok konuyu çözmüş olur.
    *Sadeleşmek ki günümüzde artık minimalist yaşam tarzı olarak karşımıza çıkıyor. Bir şeylere sahip olma/satın alma arzusunu bırakıp “az ama öz” felsefesi ile yaşayan pek çok insan var. Ki bunu sağlamak o kadar da zor değil.

Özetleyecek olursak;
Ey harita sahibi!

    *İnsanların farkındalıklarını geliştirebilecek konuları, güncel yaşamlarına nasıl pratik bir şekilde aktarabileceklerine dair REHBERLİK edebilirsin! Bunun için sahip olduğun derin bilgiyi ve tecrübeyi basitleştir, herkesin anlayabileceği hale getir ve PAYLAŞ.(yaz, çiz, konuş, aktar)
    *Sezgilerini kullan, dış dünyaya açıl ve seni sınırlayan kalıplardan arın.
    *Bilgiyi alıp verme konusunda dengeyi sağla.
    *Basit olan, sade olan gerçektir felsefesini yaşamaya çalış.
    *Bağlanmaktan korkma.

En çok finansal ve zihinsel anlamda özgürlük hissetme ihtiyacındasın ve bu düşebileceğin tuzaklardan bir tanesidir.Yolculuğunda eğitim, spiritüel konular, seyahatler, yabancılar, felsefeler, yayıncılık, kariyer, statü konularında fırsatlar söz konusu.
 
Eğer sorumluluk alır, sabırlı- disiplinli-gayretli-iradeli-hırslı-odaklı-dayanıklı olur kendini yapılandırırsan yaşam amacınla aynı yörüngeye girersin.
 
Kırılganlık, gerçeklerden-sorumluluklardan uzaklaşmak, kendine zarar verici kaçışlar içinde olmak (uyuşturucu, alkol vb gibi), bağımlıklar geliştirmek, dağılma hali kesinlikle çözülmesi gereken konulardır.
 
 
Toplam blog
: 16
: 349
Kayıt tarihi
: 01.10.16
 
 

Anlam odaklı yaşayan, hayatı sorgulayan ve değer veren, samimi, meraklı, ilgili, duyarlı, duygusa..