Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '17

 
Kategori
TV Programları
 

Ay Yapım Güney Kore'den Eli Boş Dönmüyor! 'Cesur ve Güzel' 2.lik, Kerem Bürsin En İyi Aktör!

Ay Yapım Güney Kore'den Eli Boş Dönmüyor! 'Cesur ve Güzel' 2.lik, Kerem Bürsin En İyi Aktör!
 

Ay Yapım, Güney Kore'de düzenlenen Uluslararası Seul Drama Ödülleri yarışmasından eli boş dönmüyor. İlk defe 'Ezel' dizisi ile katıldı, Jüri Özel Ödülü ile ödüllendirildi. 2014 Yılında Medcezir ile gümüş madalya, 2015 yılında Kara Para Aşk dizisindeki performansı ile Engin Akyürek en iyi aktör ve 2016 yılında Kara Sevda ile jüri özel ödülüne layık görülmüştü.

Ve bu yıl 2017 12.Seul Drama ödüllerinde, "Bu Şehir Arkandan Gelecek" dizisindeki performansı ile Kerem Bürsin En İyi Aktör ödülünü aldı.

Uluslararası televizyon sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olarak görülen Uluslararası Seul Drama Ödülleri 2017’de Ay Yapım imzalı ‘Cesur ve Güzel’, Gümüş Ödül’e lâyık görüldü. Dünya çapında yüzlerce yapımın yarıştığı Seul Drama Ödülleri’nde ‘Bu Şehir Arkandan Gelecek’teki performansıyla büyük beğeni toplayan Kerem Bürsin’e de ‘En İyi Aktör’ ödülü takdim edildi.

59b279c7d3806c3db4ab1134

Dünya çapında televizyon sektörünün kalbinin attığı merkezlerin başında gelen Seul, bu yıl 12’ncisi gerçekleşen Uluslararası Seul Drama Ödülleri’ne ev sahipliği yaptı. Toplam 55 ülkeden 266 başvuruyla, bugüne kadar en yüksek katılıma tanık olan ödüllerde Ay Yapım imzalı ‘Bu Şehir Arkandan Gelecek’te boksör Ali Smith karakterine hayat veren Kerem Bürsin ‘En İyi Aktör’ ödülünü kazandı. Törenden önce gerçekleşen kırmızı halı seremonisinde basının karşısına çıkan ve yoğun ilgisiyle karşılaşan Bürsin, törendeki konuşmasına bu ödülü kazanmış olmanın kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyleyerek başladı ve şu sözlerle devam etti: “Dizimizin yapımcılarına, yönetmen ve ekibimize, yoğun bir tempoda çalışan ve bunun gibi anları mümkün kılan ekibe ve hayatımda olan herkese, en içten dileklerimle teşekkür ederim.”

Yönetmen Ali Bilgin, Cesur ve Güzel dizine verilen Gümüş ödülü alırken, Kerem Bürsin de kendisine verilen En İyi Aktör ödülünü aldı.

resim-161038TI

 

‘CESUR VE GÜZEL’E GÜMÜŞ GÜVERCİN ÖDÜLÜ!

Ali Bilgin (1)

12’nci Seul Uluslararası Drama Ödülleri’nde ‘Cesur ve Güzel’ ise Gümüş Güvercin Ödülü’ne lâyık görüldü. Dizinin yönetmeni Ali Bilgin, ödülü takdim alırken böyle ödüllerin ileride daha iyi işler yapabilmek için bir cesaret kaynağı olduğunu söylerken farklı kültürler tarafından takdir edilmenin önemine de değindi: “Yaptığımız işin farklı kültürler tarafından takdir edilmesi benim ve çalışma arkadaşlarım için harika bir motivasyon ve memnuniyet kaynağı. Böyle ödüller bizi daha iyisini yapmamız için cesaretlendiriyor. Dizimiz ‘Cesur ve Güzel’i bu ödüle lâyık gören herkese teşekkür ediyorum ve ayrıca bütün süreç boyunca hevesimi ve tutkumu paylaşan ekibim ve yapımcılarıma da teşekkür ediyorum. Çok teşekkürler!”

 

İŞTE O ÖDÜLLER :

EZEL

ezel-11

2012 Yılında EZEL; Başrollerini Kenan İmirzalioğlu, Cansu Dere, Barış Falay, Tuncel Kurtiz, Haluk Bilginer, Yiğit Özşener, Burçin Terzioğlu, Sedef Avcı’nın oynadığı dizi film Balkanlar ve Ortadoğu’dan sonra Uzak Doğu'da da en ilgi çeken Türk dizisi olmuş ve 7.Seul Drama Ödüllerinde Jüri özel ödülü ile ödüllendirilmiştir.

 

MEDCEZİR 

55ea715df018fbb8f8803fb1

Başrollerini Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya, Barış Falay, Mine Tugay, Taner Ölmez, Hazar Ergüçlü, Şebnem Dönmez, Defne Kayalar ve Can Gürzap oynadığı Medcezir, 9.Seul Drama Dizi dalında Gümüş ödülle ödüllendirilmişti. Ödüle Senarist Ece Yörenç ve Çağatay Ulusoy birlikte almışlardı. Çağatay Ulusoy en iyi aktör dalında aday olmuş eli boş dönmüştü.

maxresdefault (1)

 

KARA SEVDA :

maxresdefaultjpg7v0rInwf

Başrollerini Burak Özçivit ve Neslihan Atagül, Kaan Urgancıoğlu, Zerrin Tekindor ve Melisa Aslı Pamuk'un oynadığı Kara Sevda, 10.Seul Ödüllerinde Jüri özel ödülü almıştır. Burak Özçivit dereceye girememiştir.

maxresdefault (2) burak özçivit

 

KARA PARA AŞK :

kara-para-ask-565e5efc71cc012cd034eb1513b0977c

Başrollerini Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün'ün oynadığı Kara Para Aşk 11.Seul Drama ödül gecesinde, Engin Akyürek oyuncuğu ile En İyi Aktör ödülüne layık görülmüştür.

indir Engin Akyürek

 

CESUR VE GÜZEL 

eea8d4b7-2cc5-419d-9d56-18ffbfeb896f

Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün'ün oynadığı Cesur ve Güzel, ikincilik ödülü olan En İyi Gümüş Güvercin ödülünü almıştır.

 

BU ŞEHİR ARKANDAN GELECEK 

kerembürsin

Bu yıl da 12.si düzenlenen Seul Drama Ödüllerinde, Kerem Bursin ve Leyla Lydia Tuğutlu'nun oynadığı "Bu Şehir Arkandan Gelecek" dizisindeki Ali Smith rolü ile En İyi Aktör dalında ödüle layık görülmüştür.

Bravo Ay Yapım, Tebrikler ödül alan oyuncularımız ve dizilerine... 2018'de de tekrarını bekleriz.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Haber ve görseller, Ay Yapım - Persona Sanat Basım Bülteni.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..