Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '12

 
Kategori
Dünya
 

Aya ilk ayak basan insan öldü

Aya ilk ayak basan insan öldü
 

1969'da İnsanlık için büyük adım atmıştı.


Neil Armstrong 5 Ağustos 1930 doğumlu Amrikalı bir Astronottu. Ayak üç arkadaşıyla beraber gitmiş ve ayda yürümüş ve dünyaya dönmüştü.

Neil Armstrong hakkında değişik efsanelerde var.

Bunlardan bir taneside Ay'da yürüdüğünde Ezan sesini duyduğu iddialarıydı. Bir Arap ülkesinde aynı sesi duyunca Müslüman olduğu iddia edildi.

Kesin olan birşey var ki o da Neil Armstrong'un aya gidip geldikten sonra daha dindar biri olduğu. Zira Ağrı dağına çıkıp Nuhun taşlaşmış gemisini bile ziyaret etmişti yıllar önce.

İster Müslüman olsun isterse olmasın aya seyahatinde Dünya'yı aydan gören ilk kişi o. Ayda ne hava, ne canlı yaşmakta. Armstrong, Dünyanın ne kadar özel bir gezegen olduğunu aynel yakin ( to know for sure- Kesin bilen emin olan) insandır. Ayda yaşamış olduğu tecrübenin onu inanca yaklaştırması muhtemeldir. Sekiz gün daha geç doğsaydı Kuran'ın indiği Ağustos ayı 13. günü ile aynı olacak olan Aslan burcu Neil Armstrong, aslan gibi bir cesaret göstererek dünyaya döndü.

Uzaya giden bir insanın psikolojisi nasıl olabilir ki?

Hiç dünyadan dışarı çıkamamış bir insanla çıkmış insan aynı oluyor mu?

Bunu bir yana bırakalım yaşadığı ülkeden başka bir ülke görmeyen insanların vizyonları neden dar? neden başka ülkelere gitmek ve gezmek bu kadar vizyon açıyor kendimize sorduk mu? Hac ibadetinin bununla ilgisi nedir? Sadece hac mı?

Aya gittiğinizi düşünün lütfen, yüzey sıcaklığı 80 küsur derece, atmosfer yok, hava yok, ses yok, canlı yok.

Bu kadar yokluğun içinde yürüyorsunuz. Oysa dünyada çölde bile canlı yaşıyor.

Dünya ve ayı kıyaslıyan Armstrong'un Kainatın kurucusu olarak İsa'nın babasını değil doğmamış ve doğrulmamış, başlangıç ve sonu olmayan sonsuz bir gücü bulamadıysa yuh ona.

Ki ben bulduğuna inananlardanım. Şehir efsanesiyle ayda ezan sesi duyarak değil, yüreğindeki kıyaslama, düşünme ve tefekkürle bunu anladığını düşünüyorum.

O şimdi artık aramızda yok. Bir tarih yazıp gitti aramızdan. İnsanlık adına en büyük adımlardan birini attı.

Tıpkı yeryüzünün bozguncularına, çetelerine, zalimlerine, çok uluslu ebu cehillerine bir kitapla tokat vuran o büyük Derün Erkam devrimcisinin yaptığı gibi tarihi yazdı yaptıkları.

Ne diyelim. Toprağı bol olsun.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..