Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ayak şişmesine karşı tavsiye edilen doğal tedavi yöntemleri...

Ayak şişmesine karşı tavsiye edilen doğal tedavi yöntemleri...
 

Son dönemde insanlığın başına dert olan ve doğal yöntemlerle giderilibilinen  el ayak şişmesinin en canlı tanıklarından birisiyim.

Bir arkadaşımın 90 yaşındaki annesinin başına sık sık gelince doktora götürdük. Belli bir süre ayaklarını kanepeden aşağı sallayınca, hem ayak şişiyor, hem ayakta morluklar oluşuyor. Kan değerlerine baktırdık ve her hangi bir rahatsızlığının olmadığını, ayak şişmesi ve morlukların oturma bozukluğundan kaynaklanabileceği doktor tarafından söylendi.

Bunun üzerine ayak şişmesi ve morlukları doğal yollarla nasıl tedavi edebileceğimizi araştırdık ve aşağıdaki doğal yöntemlere ulaştık.

Ödem ya da şişme, vücut dokusunda sıvıların anormal birikmesidir. Hamilelik, yüksek tansiyon ve böbrek problemleri gibi birçok sebep ödeme sebep olabilir. Buna yaşlılığı da eklemek gerekiyor.

Ödem vücudun herhangi bir parçasında oluşacağı gibi, en çok ayaklarda, bileklerde, bacaklarda, kollarda ve ellerde görülür.

Bazen bu durum ağrılı olmaz, fakat yine de rahatsızlık verir. Siz yine de bir ayağınızda ya da bacağınızda diğeriyle kıyaslandığında şişlik görürseniz, doktora danışmalısınız. Zira kan pıhtısı oluşmuş olabilir.

 Bu işin tıbbi yönü!

Şişmiş ayak ve ayak bileğinize uygulayabileceğiniz 3 tane doğal ve etkili kür mevcut.

1. Ayak Şişkinliğine Nane Banyosu (En çok tavsiye edilen yöntem):
          • Yarım bardak nane yaprağı,
          • 4 bardak su

Nane yapraklarını suyla bir tencereye koyun, 10 dakika kaynatın. Sonra ateşten alıp 10 dakika soğumasını bekleyin. Suyu bir kovaya alın ve ayağınızı otuz dakika içinde bekletin.

2. Tonik Banyosu
Kulağınıza belki saçma gelecek ama tonik banyosu yapmak şişmiş bileklere ya da ayaklara gerçekten çok iyi geliyor. Ayağınızı sıcak tonik suyuna(ya da soğuk suya, sizin tercihiniz) sokun ve 30 dakika bekletin. Köpükler ve kinin ödeminizi azaltacak.

3. Epsom Tuzu ile Tuz Banyosu
Epsom tuzu kasları rahatlatmaya çok iyi gelir. Bir avuç epsom tuzunu ayak bileğinizi kapatacak kadar yüksekliği olan bir kova suya ekleyin. Ayağınızı dinlendirin.

Gördüğünüz gibi gayet basit yöntemlerle ayaklarda meydana gelen şişme ve morlukları önlemek mümkün. Biz Nane Banyosunu denedik ve kesin etkisini gördük.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..