Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ayakkabı İmalatında Petrol Ürünleri Kullanılması Ayaklarımız Üşümesin Diyeymiş

Ayakkabı İmalatında Petrol Ürünleri Kullanılması Ayaklarımız Üşümesin Diyeymiş
 

Petrolden ayakkabı mı yapılırmış! “Ya Korkut nereden çıkarıyorsun ayakkabılarımızın petrolden yapıldığını?” El cevap: Sentetik Kauçuk: Petrol ürünlerinden kimyasal yöntemlerle üretilmektedir.(internet)

Tüm dünyada yıllık 15 milyon tonun üstünde kauçuk üretilir; bunun yaklaşık üçte biri doğal kauçuktur. Kalanı, petrolden elde edilen kimyasal maddelerle yapılan yapay (sentetik) kauçuktur.

Ayakkabının her tarafının sentetik kauçuktan yapılması gerekmez, bir tarafları öyledir ama çünkü 10 milyon ton sentetik kauçuğu nerede kullanacağız.

Lastik de pek masum değil ama en azından ayaklarımız alışkın, hele de deri tam bu iş içinken ve hatta bizler beze muşambaya bile razıyken yanan, patlayan, kokan petrolün ayakkabı imalatında kullanılması ayak sağlığı açısından düşündürücü.

Bunu bilenler kaliteli ayakkabı alın diyorlar ya hani para.

Ayakkabı bu cebimizde taşımıyoruz ya o bizi taşıyor; üzerine basıyoruz, 40 derece sıcakta dağda taşta, saatlerce ayağımızdan çıkarmadan ve aylarca giyerek… Üstelik imalattan sonra belki bir iki yıl da bekliyor. O petrolden yapılma sentetik kauçuk kim bilir ne hale geliyor.

Petrolden ayakkabı mı yapılır ya Allah’ım Yarabbim! Yoğurdu mayalarken kullandığımız maya da petroldenmiş! Ne diyon lan sen!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..