Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '10

 
Kategori
Siyaset
 

Ayaktayız

Ayaktayız
 

PKK, eylemsizlik kararını, bir ay daha uzattı diye, PKK terörü bitmedi. PKK, gündemin 3. Sırasına düştü. Gündemin başında Türban, onun altında da Futbol var.

Birçok iyi niyetli yorumcu, PKK terörünün bitme aşamasında olduğunu iddia etse de, durum hiç de öyle değil. Bana göre, PKK toparlanma döneminde. Yeni stratejiler belirleniyor. BDP ile organik olarak bütünleşip, hem dağda, hem bağda, eylem sunacaklar. Ta ki, özerk olana kadar. Başka türlüsü, ne PKK yı, ne de, BDP, yi, kesmez. AKP nin, PKK terörünü bitirmek için yürüttüğü politika, temelden yanlış. Başbakan, Türk halkının ve devletinin gücünden çok, PKK ve yandaşlarının aklıselimine güveniyor. Hükümet, bu gün, bir koşulsuz af ilan etse, dağdan bir tek PKK militanı inmez. Daha doğrusu, indirmezler. İndirdikleri an, forsları biter. Ne ağalıkları, ne şeyhlikleri, kalır, pörsürler. Bir de PKK nın, para varlığı var. PKK, silahlarını teslim etse de, parayı asla teslim etmez.

İşte asıl sorun da bu. Paraların sahibi kim olacak? Kan ile yoğrulmuş milyarların sahibi kim olacak? PKK, bittiği an, siyasi arenada kılıçlar çekilecektir. Korkutmadan, silah gölgesi olmadan, ölüm korkusu salmadan, yandaş bulabilmenin, ne kadar zor olduğu, ortaya çıkacaktır.

Siyaset, akıl işidir. Beyin, kurşun atmıyor. PKK biterse, akıl öne çıkacaktır. Öyle olunca da, bu gün ön planda olanlar, silinecekler. İnsandan yana olanlar kazanacaklar. Kürt sorununun çözümü, tamamen insancıl yöntemlerden geçiyor. Sonunda, insan olanlar kazanacak, buna inanıyorum. Asıl sorun şu ki, bölgede yaşayanlar, bunun farkına ne zaman varacaklar. Ve, ülkenin Batısında yaşayan, tuzu kuru Kürt vatandaşlarımız, PKK ya karşı ne zaman seslerini yükseltecekler? Bunun adı, Kürt sorunu ise, soruna sahip çıkacak olanlar da, Kürtlerdir. Siz sessiz kaldıkça, sizin sorununuza kulak tıkayanlar, elbet olacaktır. PKK, eşkıyalığın, başka bir versiyonudur. Eskiden at üstünde, yol keserek yapılıyordu. Şimdi, otomatik tüfek, roketatar ve mayınla yapılıyor. Eskiden, hedef zengin tüccarlardı, şimdi, çoluk, çocuk, kadın, erkek, yeni doğmuş bebek, fark etmiyor. Paradan çok, kan topluyorlar. Çoğu da, kendi insanlarının kanları. İşin garip olan yanı, bölge halkı ve diğer yerlerde yaşayanlar, tek sorumlu olarak TC. Devletini görüyorlar. Sanki, devlet terörist, PKK mağdur. Ne yazık ki, AKP iktidarının inanışı da bu yönde. Başbakan, kimi zaman yaptığı konuşmalarda, eskiden Cumhuriyete baş kaldıran, Kürt Eşkıyaya methiyeler dizerek, şirin görünme çabasında. Oysa, Cumhuriyete ve değerlerimize sahip çıksa, işin çözümü kolaylaşacak.

Öyle garip bir devlet yapımız ve Cumhuriyetimiz var ki, kim dost, kim düşman belli değil. Gelen vuruyor, giden vuruyor. Ama, ayaktayız.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..