Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Yazar 1976 yılında İstanbul'da doğdu. Tüm eğitim ve öğretim hayatını burada tamamlayarak, 1999 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesinden mezun oldu. Hayatın dikenli yollarında dripling yeteneği kazandı. Hava toplarındaki “timing” i sayesinde bir çok işten diğerine sıçradı. İçindeki “yazma” arzusunu, futbol sevgi..

Devamı
 
 
Sudoku taktiği

Sevgili okurlar, yazarken yaptığım bir hatayı buradan okurken düzeltmek istedim. Beşiktaş'ın savunmasındaki üçlü elbette Toraman, Sivok ve Zapotocny olacak. Yanlışlıkla Cisse yazmışım.

31 Ekim 2008 00:41
İşlenilen Pamuk değil Çelik

Esma Hanım Selamlar, 6 sene Tuzla Tersaneler Bölgesinde çalışmış bir Gemi İnşa Mühendisi olarak yazınız ilgimi çekti. Öncelikle sanıyorum buradaki bilgileri basından aldınız. Her zaman olduğu gibi basınımızın verdiği bilgiler yanlışlarla dolu. Testin adı "Free fall" testidir. Ağırlıkla alakası yoktur. O life boat'lar zaten 18 civarında personel alır. Ben de çalıştığım dönemde 2 kez bu teste katıldım. Filika diye bahsi geçen life boat'lar hiç bir şekilde batmaz, devrilmez. Öyle üretilmeleri gerekir. Anladığım kadarıyla bu olayda bir numaralı suçlu, kızağından sağlıklı düşme yapamayan ve suyla temasta yırtılan bu life boat'u üreten firmadır. Firmayı yakından biliyorum ama ismini yazmayacağım. Dediğim gibi 6 sene o bölgede mühendis sıfatıyla çalıştım, yanyana kurulmuş 44 tersanenin hepsine girip çıktım ve ne acıdır ki, söylendiği gibi bu testte kum torbası kullanıldığını hiç görmedim.

14 Ağustos 2008 12:14
Sistemin Açıklarından Faydalanmak

Harun Bey nasılsınız iyi misiniz? :) İşten güçten vakit bulamadığım için maalesef çok nadir blog okuyup yorum yazabiliyorum. Çok ilginç bir yazı yazmışsınız. Havasını koklamayalı Milliyet Blog bayağı değişmiş. "Kim daha iyi yazıyor, kim daha çok okunuyor?" şeklinde bir tartışma var sanırım. Kalite ve kandite terazinin kefelerine koyulursa, kalite her zaman ağır basar. Biliyorsunuz ben futbol kategorisinde yazıyorum. Açıkçası hangi yazımı kaç kişi okumuş diye bakmak sizin yazınızı okuduktan sonra aklıma geldi. Yazılı basında çalışan biri olarak reyting sevdalısı arkadaşlara şunu söyleyeyim; yazınızı burada 1 milyon kişi bile okusa bunun size bir getirisi olmaz. Üzülerek söylüyorum, hiç bir gazete blogtan yazar keşfetmez. Keşke keşfetse... Benim gazetemin tirajı yaklaşık 60 bin. Yazım yayınlandığı gün "Beni bugün 60 bin kişi okuyor" diye böbürlenmeli miyim yani? :) Önemli olan içeriktir, siz doğru yoldasınız. Gerisi lafügüzaf... Saygılar sevgiler,

13 Haziran 2008 02:53
 
Toplam blog
: 235
: 717
Kayıt tarihi
: 21.06.06