Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '13

 
Kategori
Güncel
 

Ayaz Bebek ayaza dayanamadı!

Ayaz Bebek ayaza dayanamadı!
 

Yürekler Ayza tutmuş


Sabah haber bültenlerinde Konya' dan gelen bir haber vardı. Kırk günlük Ayaz Bebek ayaza dayanamayarak hayata veda etti. Yapılan otopside Ayaz Bebeğin zatürreden öldüğü anlaşılmış. Evleri gecekondu dahi denemeyecek kadar kötü durumda olan Ayaz Bebeğin ailesi soğuk girmesin diye pencerenin camları kırık olduğu için pencereyi naylon poşetlerle örtmeye çalışmışlar. Haber oldukça üzücü, ama üzücü olan bir şey var ki o da Ayaz Bebeğin ayaza dayanamayacak duruma gelene kadar onlara kimsenin el uzatmaması. Tamam sosyal devlet olarak devletin bazı sorumlulukları var, var olmasına da peki o çevrede yaşayan insanların hiç mi sorumlulukları yok. Neden o güne kadar sahip çıkılmadı o insanlara? Belki yolda görseniz dilenci diye aşağılamaya, akıl vermeye kalkarsınız " daha gençsin, elin ayağın tutuyyor, çalışsana " gibilerinden akıl vermeye kalkışılır. Farkındaysanız sizlere hitap ediyorum. Şu soğuk kış günlerinde havalarla birlikte gönüllerimizin de vicdanlarımızın da ayaza çekmesi şart mı? İşin içine kendimi katmıyorum. Çünkü cebimde 2 Tl var ise ve biri bir şey isterse ki duruma göre bakarım istemesine de gerek kalmaz 1 TL' sini hiç sorgulamadan o kişiye veririm. Sonrası beni ilgilendirmez. Nasıl harcarsa harcasın o parayı. 

Ayaz Bebeğin ölümünden hepimiz sorumluyuz. Biz katiliz, bir bebek katili hem de. Soğuk kış günlerinde sokaktaki kedileri, kuşları, köpekleri düşünebiliyoruz ama ne var ki yanıbaşımızdaki muhtaç, kimsesiz, yardım eli uzatılmasını bekleyen insancıklarımızı göremiyoruz. Türk' tür, Kürt' tür, Suriyeli' dir vs. vs. Her nereli olursa olsun insan insandır ve yardıma ihtiyacı var ise mutlaka el uzatılmalıdır önyargılarımızdan kurtulmuş bir şekilde. 

Ayaz Bebeğin ailesine yardım yağacak bir kaç gün. Sonra yine kendi hallerine bırakılacak. Arkası gelmeyecek. Reklam aracı olarak kullanılacak aile. Bunları daha önce de gördük. Ayaklarında terlikle - 24 derecelerde okula gitmeye çalışan yavrucağa onlarca ayakkabı gönderiliyor tek derdi tek ihtiyacı ayakkabıymış gibi düşünülerek. Hepsi bu mu? Bu kadar olmamalı. Ne zaman ki sokakta yaşayanı bırakın yanıbaşımızdaki evde, karşı dairede, 2 sokak ötedeki muhtaç ailelerimizi görmedikçe, onlara sıcacık merhamet elini uzatmadıkça yetmez.

Üzülerek yine ifade ediyorum. Hepimiz katiliz. Hem de bebek katili!

 
Toplam blog
: 106
: 1391
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

1976 Adana doğumluyum. Cumhuriyet Üniversitesi İşletmecilik bölümü mezunuyum. Evliyim. Adem Hamza..