Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '22

 
Kategori
Söyleşi
 

Aybüke Albere ile çok özel

Türkçe pop dünyasına dört yıl önce "Ne Diyorsan" şarkısıyla giriş yaptı. Peşi sıra gelen şarkılarla kendi kitlesini yarattı. Kısa sürede gece kulüplerindeki sahne performanslarıyla nam saldı. Şimdilerde ilk bestesini yayınlamanın heyecanını yaşıyor,"Aklım Kalır" vesilesiyle bir araya geldik. 

Beşinci tekli çalışması 'Aklım Kalır'. Bu şarkıyla müzisyen kimliğini de gösterdin. 'Aklım Kalır'a dair bir motto yarattın mı?

        -  "Aklım Kalır"la birlikte sanki ilk şarkımı yayınlamışım gibi bir heyecan ve özveriyle çalışmaya devam etmeye karar verdim,benim için yeni bir sayfa.Şimdi de burdan devam edeceğim.

'Boşver aksın,  kopsun kıyamet diyorsun' bu haykırışın sebebi nedir?

        - Öyle sıkıntılı zamanlardan geçiyoruz ki her birimizin akmayan hiç bir şeye tahammülü kalmadı, olacak olan olsun olmuyorsa da yok olsun ve yormasın kalbimi haykırışı o aslında..

İzmirli olduğunu biliyorum. Müzisyenler hep geldikleri yerin duruşlarında, müziklerinde hatta sahnelerinde bile etkili olduğunu söylerler. Sizin için ne ifade ediyor İzmir, orada doğmak, İzmirli olmak size neler kattı müzikal anlamda?

       - İzmir benim özgür, deli ve sıcak yanım. Girdiğim her yere uyum sağlamamın, rüzgarın estiği yöne gitmemim, esmiyorsa estirmemin bir de dik başlı olmamın sebebidir. Sahnede parlamamı izmir sokaklarına borçluyum, yürürken bile havamız vardır bizim.

 

Küçükçiftlik Park'ta şahane bir konser vermişsin, hatta youtube kanalında da yayınladın. O gün neler yaşadın?

     - Çok sevdiğim müzisyen dostlarımla şahane bir konser yaşadık. Öncesi, sonrası, hazırlığı her aşaması çok keyifliydi benim için. İzleyen herkese de yansıdı o günden sonra daha da arttı sahnelerime düzenli gelen izleyici ve tabii ki benim büyük sahne özlemim.

 

Yürüdüğün bu yolda ne gibi zorluklarla karşılaştın?

      - Yol zor,yürümek zor.İnsanın kendisi başlı başına bi engel. kendimi aşmaya çalışıyorum uzunca bir süredir.Baktığım pencereler değişiyor gün be gün.Hafiflemeye ve hafifletmeye çalışıyorum her durumu.

 

İlk röportajlarında küçük yaşlarda “dansöz” olmak isteyen sonra “astronot” olmaya karar verdiğini  en sonunda milyonlarca dinleyicinin karşısına çıkan bir Aybüke var. Geçmişe dönme şansın olsa, o “dansöz”, “astronot” olmak isteyen Aybüke’nin kulağına şimdi neler fısıldamak isterdin?

    - Seni çok seviyorum,her şey yolunda,yanındayım! demek isterim.

 

Hakkınızda haksız bir eleştiri okuduğunuzda, buna nasıl tepki veriyorsunuz? Moraliniz hemen bozuluyor mu mesela, kendinizi korumak için nasıl bir yöntem izliyorsunuz?

    - Haklı eleştirileri mutlaka küpe yaparım kulağıma, düşünürüm üzerindetartarım. Haksız olduğunu düşünüyorsam önemsemem, teğet geçer.

 

Madem sosyal medya dedik. Bu Tarkan hayranlığı nereden geliyor? Her paylaşımın altında seni görüyorum..

    - Tarkan ilk instagram açtığında başladığım bi bireysel fan hareketiydi zaman geçtikçe ve tanınmaya da başlayınca görünür hale geldi,çok ama çok gülüyorum. (gülüyor) Şimdi kim görürse yorumumu beğeniyor Tarkanla tanışana kadar bu bireysel harekat devam edecektir (gülüyor).

 

Müzik sektörünü nasıl değerlendiriyorsun, ileride miyiz, geride mi?

   - Hiç bir konuda ilerde olmadığımıza eminim. Kendi halimizdeyiz.

 

Kariyerindeki en büyük hedefin var mı?

   - TARKANCIM (gülüyor).

 

Aybüke'nin playlistinde neler var, favorilerin kimler?

  - Steve Lacy Dark, Red Loopta, Köfn, Ajda Pekkan, Rosalia,Billie, Bossa Nova en başta bunlar var listemde şu an.

 

Bundan sonra bizi bekliyor?

   - Deeperise "Aklım Kalır"a şahane bir versyon yaptı onu yayınlayacağız. Onun dışında çok beğendiğim bir çok müzisyen dostum var onlarla ortaklıklar yapmak peşindeyim. Bir de sahneye bir yenilik katma düşüncem var üzerinde çalıştığım, onu da ilerleyen zamanlarda izlersiniz umarım.

 

 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..