Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '18

 
Kategori
Ramazan
 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Ramazan Hizmetleri

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı  Özlem  Çerçioğlu  ve Ramazan  Hizmetleri
 

Daha önce de Ramazan ayı ile ilgili yazılarımda 11 Ayın Sultanı diye söz etmiştim.   

Ramazan ayı bir bereket ve yardımlaşma ayıdır. Daha Türkçesi ramazan ilahi açıdan bir rahmet ve gufran ayıdır. Bununla birlikte barış ve sevgi ayıdır. Böyle günlerde başta devlet büyüklerimiz, belediyelerimiz, İş adamlarımız, hayırsever vatandaşlarımızın yanı sıra, sosyal ve toplumsal kurum ve kuruluşlarımız İhtiyacı olan vatandaşlarımıza yardımda buluyorlar. Bu aynı zaman da sosyal ve toplumsal bir gelenektir. Bilindiği gibi bugünlerde 24 Haziran’da yapılacak seçimlere doğru gidiyoruz. Bu yardımlaşmalar ve iftar sofraları, yemekleri seçimlere alet ve bir yerde reklam olunmamalıdır. Bu konuda benim nasihat edecek lüksem de yoktur. Sayın büyüklerimiz bunu çok daha iyi biliyorlar. Bu tür işlere aklım pek ermez…

Geçenlerde Aydın 1. Kitap Fuarına giderken bir ara Aydın Büyükşehir Belediyesine de uğradım.  Aydın Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Sayın ONUR ARAZSU ile sohbetimiz oldu.  Onur ARAZSU Ramazan ayı boyunca Aydın Büyükşehir Belediyesinin iftar yemekleri konusunda özetle şunları söyledi:  

“ Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak her akşam iftar yemeğinde 17 ilçemizde 500 ayrı  farklı  noktalarda    600 bin vatandaşlarımızla  birlikte oluyoruz. Bu iftar yemeklerimiz saat 20.00 -  23.00 saatleri içinde   yapılıyor.  Her noktada belli sayıda çalışkan ve güleç yüzlü personellerimiz tarafından hizmetler veriliyor.  Bizler belediye olarak bu yapılan hizmetleri yaparken de gurur ve onur duyuyoruz” dedi.  

 Geçenlerde benim de bulunduğum Söke Çeltikçi Mahallesi’nde bulunan Adalet Parkı’nda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerkiçioğlu Söke halkı ile birlikte bu iftar yemeğinde hazır bulunduğunu gördüm.  Söke’ye gelip hasret giderdiğini ifade ettiler. Çeltikçi Mahallesi Adalet Parkında verilen iftar yemeğinde vatandaşlarınızla birlikte iftar sofrasında hazır bulunması vatandaşlarımız tarafından sevinçle karşılandı.  Özlem Çerçioğlu’ ’nun  yaptığı konuşmasında: ”  Vatandaşların mübarek Ramazan ayını kutluyorum. Ramazan ayı birlik, beraberlik ve güzellikler ayıdır. Birlik ve beraberlik için tüm vatandaşları kurulan Ramazan sofralarına davet ediyorum. Ülkemizde birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulan günleri yaşıyorum. İnsanlar Ramazan çadırlarında birbirleri ile hasret giderip sohbet etme imkânı buluyorlar. Kaynaşıyorlar. Tüm Sökelilere iftar yemeği afiyetler olsun” dedi. Bu satırları yazdığı  sıralarda (02 Haziran 2018)  adı geçen  hizmet ekibi  Söke Yenikent Mahallesinde  Harikalar Parkında hizmet veriyorlardı.

Bu arada Söke Belediyesi’nin Ramazan ayında kayda değer maddi ve manevi hizmetlerini de unutmamak gerekir. Örnek olarak 24 Mayıs  2018  günü. Söke'de iftar sofrası ve etkinliklerle Ramazan ayının paylaşma ruhunu yaşatan Söke Belediyesi üniversite öğrencilerini de unutmadı. 

Ülkenin farklı bölgelerinden Söke'ye gelerek eğitimlerini sürdüren üniversite öğrencileri ile iftar sofrası paylaşıldı. ADÜ Söke İşletme Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen iftar yemeğine Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç iftarda konuklarını ağırladı.

iftar yemeğine öğrencilerin katılımı yoğun olurken, yüzlerce öğrenci Başkan Toyran ile iftarını yaptı. Öğrenciler Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'a gerçekleşen iftar yemeği için teşekkür etti. Sabit noktada verilen iftar yemeklerinin dışında öğrencilerle birlikte iftar yemeği düzenlediklerini belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Geçen yıl ilkini yaptığımız üniversite iftar yemeğinin bu yıl ikincisi gerçekleştirdik. Öğrencilerimizle aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı mutlu oluyoruz” dedi.Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç; iftar yemeğinin gerçekleşmesinde emeği olan Söke Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

GÜNÜN SÖZÜ:

Ramazan ayı insanların huzur bulacağı bir aydır.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

NOT: Geçenlerde Diyarbakır’da bir korucumuz ve Irak sınırında PKK ile yapılan bir çarpışmada üç askerimizi şehit oldu. Kahraman Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Silahlı Kuvvetlerimize ve yüreği yanık şehit ailelerine başsağlığı diliyorum. A.GÜLER

 

 

Abdülkadir  GÜLER 

02.06.2018-  SÖKE 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..