Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '15

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Aydın'da Sevgililer Günü şiirlerle kutlandı

Aydın'da Sevgililer Günü şiirlerle kutlandı
 

Sevgililer Günü Aydın yazarlar ve şairler Derneği tarafından 14 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 14.00’de Nevzat Biçer Kültür salonunda coşkuyla kutlandı. Programın açılışı Atatürk‘e bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.. Açılış konuşmasını Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği başkanı Şükrü Öksüz tarafından yapıldı. Şiir etkinliğine katılanlara teşekkür etti. 

Daha sonra emekli Edebiyat öğretmenlerimizden Beyhan Erdoğan tarafından günün anlamına uygun kısa ve özlü bir konuşma yaptı ve bir şiirini okudu. Şölene Anadolu’nun her yerinden gelen ve katılan şairler vardı. İzmir, Denizli, Sivas, Erzurum, Kars, Mardin, Şanlıurfa Manisa, Muğla,   Aydın, Söke, Nazilli, Didim, Bodrum, Kuşadası’nda katılan şair vardı... Fakat ne yazık ki Protokolden tek bir Allah’ın kulu yoktu. Şölene katılan şairler tarafından sitem edildi. Bu arada Aydın Valisi Erol Yıldız'ın gönderdiği  telgrafı okundu... Programın sunuculuğu  Denizli’den gelen Arzu Subakan Kabukçu tarafından yapıldı.

Şiirleriyle programa katılanları yazıyorum: Devazlı Süleyman (Aydın ), Orhan Erdem ( Aydın ), Arzu Subakan Kabukçu( Denizli),Tülay Saray köylü, Abdülkadir Güler ( Söke ), Şevki Kayaturan ( Ödemiş), Şerif Kutludağ (  Denizli ),Güner Tekin( Kars ) Mehmet Dağal( Denizli), Mehmet Güven ( İzmir ),Savaş Sarıkaya( Aydın ), Bülent Çam ( Aydın ),Şerife Çınar( İzmir ), O.Hasan Bıldırki , Yaşar Çağbayır, Gönül Çağbayır ( Söke), Hüseyin Zeybek, Ahmet Ünsal ( Didim ),Mehmet Işılak ( Aydın ), Emin Çelik ( Aydın ),Sermet Aydın ( Aydın), Mehmet Orhan ( Aydın ), Fatma Yenigün ( Söke ),Ayten Soğancı Bozkır(  Güzelçamlı), Sadık Dağdeviren ( Denizli), Rifat Kaya ( Aydın ), Saffet  Gökdemir ( Söke ) ,Güner Dokuyucu ( Aydın ), Erkan Acar ( Aydın ),   Sermat Apaydın ( Aydın ), Güner Tekin Aydın ), Aşır Tunca ( Söke ),bunlardan başka şiir şölen  arasında  programa renk katan Saz ekibi  solist Selda Avcı, Bağlama'da Kemal Kanlı,ritimsaz Haşim Karaca ve Fuat  Gürsoy  yer aldılar.

Sevgililer günü münasebetiyle şairere ve katılımcılara günün anısına birer teşekkür  belgesi verildi. Akşam yemeği Aydın Büyük Şehir Belediyesi tarafından verildi.

Tüm okurlarımızın Sevgililer Günü kutluyor,

selam ve sevgiler, saygılar  sunuyorum.

Nice yıllara  sağlıkla...

 

Abdülkadir GÜLER

15.02.2015- SÖKE

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..