Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '14

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Aydın'da Şiir sergisi ve Kitap Günleri

Aydın'da Şiir sergisi ve Kitap Günleri
 

Aydın'da şiir ve Kitap imza Günleri


AYDIN YAZARLAR VE ŞAİRLER DERNEĞİ TARAFINDAN ‘ŞİİR SERGİSİ VE KİTAP İMZA

GÜNLERİ” DÜZENLENDİ ŞAİRLERDEN ŞİİR SERGİSİ AYDIN YAZARLAR VE ŞAİRLER DERNEĞİ TARAFINDAN ‘ŞİİR SERGİSİ VE KİTAP İMZA GÜNLERİ” DÜZENLENDİ

Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği tarafından Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Söke Şairler ve Yazarlar Derneği’nin katkılarıyla "Şiir Sergisi” açıldı.
Aydın Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen “Şiir Sergisi ve Kitap Günleri” etkinliği açılışına İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz, Söke Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Tülay Sarayköylü, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, şairler ve davetliler katıldı. Sergide, 35 yazar ve şairin 250'ye yakın eseri bulunuyor.

Şiir ve kitaplarıyla sergiye katılan bazı şair ve yazarlarımız şunlardır: Şükrü Öksüz, Tülay Sarayköylü, Abdülkadir Güler, Yaşar Çağbayır, O Hasan Bildirki, Ali Haydar Öztürk, Yaşar Uyar,Güner Dokuyucu, Metin Akdeniz, Savaş Sarıkaya, Naim Özdamar, Erkan Acar, Mehmet Orhan, Vahdettin Işıldak, Erkan Acar, Davazlı Süleyman, Beyhan Aydoğan, Fuat Gürsoy, Hüseyin Zeybek, Ahmet Ünal, Mehmet Işılak sergiye ve kitap imza günlerine katılanlardan sadece bazıları idi…

Amaçlarının Aydınlı yazar ve şairleri Aydınlılarla buluşturmak ve eserlerini tanıtmak olduğunu belirten Dernek Başkanı Şükrü Öksüz, ilk kez bir şiir sergisi düzenlendiğini söyledi. Söylediklerinde kimsenin inanmadığını ancak şairlerin şiirlerini uygun resimlerle bütünleştirerek, tablo halinde sergi salonunda şiir severlerle buluşturduklarını ifade etti. Öksüz, " Aydın merkez ve ilçelerinden 35 şairin 226 şiiri, şiirler şiirin konusuna göre resimlendirilerek askıya asıldı. Sergimiz her gün 10.00 ila 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Şiirlerin yanı sıra şairlerin kitapları da burada teşhir ediliyor. Ziyaretçilere Aydın Efesi Dergisi ücretsiz olarak veriliyor. İsteyen şairler, kitaplarını her gün burada imzalayacaklar. Şairlerimizin hepsi Aydınlı. ( Nazilli, Söke, Didijm, Kuşadası, Germencik, Buharkent gibi ilçelerden gelenler vardı ).

Burada ayrıca Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği üyeleri ve şairlerimiz de var. Şiir ve diğer kitaplarını imzalayacaklar. Sergimiz yaz dönemi boyunca açık kalacak. Tüm Aydın halkını sergiye ziyaret etmeye davet ediyoruz” dedi.

Şiir sergisinin açılışını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ise, "Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği, bu faaliyetleriyle Aydın kültürüne katkı sağlıyor. Şiir Sergisi ve kitap İmza günleri aşağı, yukarı iki ay devam edecektir. Derneğimizin şairlerine, yazarlarına bu katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. (iha)
 

 

 


 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..