Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Aydın namusu..

Aydın namusu..
 

301 ittifakı ne kaa demokratik değil mi?


Adet edindiğim üzere bugün de internette köşe yazıcılarının-U.Kesici dostun tanımlamasıyla ki, çok yerinde bir tanımla- bugün ne gibi şeyler karaladıklarına, hangi Ergenekoncuyu linç ettiklerine, cumhuriyetin hangi kurumuna saldırdıklarını, hangi isyancı, satılmış caniyi aklamaya çalıştıklarını, Türklüğe bugün hangi aşağılamayı konu edindiklerine baktım..

Basmakalıp aynı merkezden çıkmış yazıları ile yazıcılar bugün de kendilerince bir takım yazılar yazmışlar, e ne yapacaksın ekmek parası, eve bir çorba parası götürmek gerek, bunun dışındaki, aydın namusu, gazetecilik ahlakı gibi kavramlar karın doyurmuyor, en önemlisi de empatiden yoksun bu kimseler, beslendikleri kaynağın kılıcını iyi sallıyorlar, haklarını yememek gerek..

Dedim ya bunlar bir merkezden basmakalıp yazıları ile mesela bugün iki köşe yazıcı dillerine Kemal Kerinçsiz’i dolamışlar, henüz adamın suçu sabit görülmemiş mahkeme tarafından ve hala yargılanırken, bu ne öfke böyle, bu ne hınç? Asın Kemal Kerinçsiz’i o halde bu yargılama neden? Köşe yazıcıları hem savcı, hem hakim ve hem de cellat olarak zaten yazılarında asmışlar...

“Hoca Nasrettin’in evi soyulmuş, komşuları hocaya çıkışıyorlarmış, hoca bakmış olacak gibi değil, yahu hırsızın hiç mi suçu yok demiş”  Siz köşe yazıcıları da hep Kemal Kerinçsiz’e çıkışıyorsunuz, peki ya diğerleri?

Sizlere batan nedir? Kemal Kerinçsiz mi? Yoksa onun savunduğu Türklük mü? Sahi sizler kendinizi ne diye tanımlıyorsunuz, yoksa sizler “Heimatlos” musunuz? Bir aidiyetiniz var mı? Yoksa dünya vatandaşı mısınız, nesiniz? Ben Kemal Kerinçsiz’i tanımam, basından gördüğüm birisi, akrabalığım yok, arkadaşlığım yok, konuşmuşluğum yok, tanışmışlığım yok, yemiş içmişliğim yok, ama tek bir ortak yanımız var; biz Türk’üz, ya siz?

Sözlerime Atsız Hocanın şu özlü sözleri ile son vermek istiyorum, bilmem katılır mısınız?

Ahlakın meydana gelmesinde en önemli sebep soydur. Bir toplumun ahlakı, soyunun karışması ile değişebilir.” H.Nihal ATSIZ

 
Toplam blog
: 66
: 725
Kayıt tarihi
: 24.01.09
 
 

1976 yılına kadar Adana'da yaşadım. Lise tahsili sonunda Ankara'ya geldim ve halen Ankara'da yaşı..