Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '15

 
Kategori
Güncel
 

Aydın olsun bayramlarımız

Aydın olsun bayramlarımız
 

Bay mı bay-ram...nice aydın-lık bayramlara aa....


X-Kadın işten eve geldiğinde her yerde su doldurulmuş tencereler, şişeler buluyordu. Sesini çıkarmıyordu çünkü kızının psikolojik olarak yaralandığını farketmişti. Birgün işten eve geldi buzdolabını açtı , buzdolabında bir sürü boş poşet olduğunu gördü. '' Yavrum neden bunlar buzdolabında hem de bomboş '' dedi. Kızı '' buzdolabını açtığımda buzdolabı dolu görünsünler diye anne '' dedi.

*

Y-Kadın yokluklan yorulmuştu. Zengin biri dünürcü oldu. Çocuklarım kurtulur diye düşündü ve kabul etti. Adam kabul görmesine çok sevinmişti. Dip not : adam kadınla tokalaşmadı namahrem dedi. Bir gün adam kadınla tekrar görüştüğünde sen bana hayat verdin dedi . Kadın çocuklarına anlattı hayatınız kurtulur dedi. Çocukları hayat bizim bizim için kendini yakma dediler. Kadın mutlu oldu. Adama ben malın, paran da olsa seninle yapamam diyemedi. Üzmemek için çocuklarım istemiyor dedi. Adam sen benimle evlenmezsen, ben senin sesini duymazsam yaşayamam dedi. Kadın içinden ' ben de seninle evlenirsem ölürüm '' dedi. Aradan 2 ay geçti adam öldü. Kadının hayatında ilk kez BİR'İ doğru söylemişti. O da ölürüm dedi öldü.

*

Z-Kadın haftaya bayramın burukluğu ile işten eve  geldiğinde içi yiyeceklerle dolu poşetler gördü. Etrafındakilerin, ailesinin durumu iyidi. Kadın gururluydu kimseden birşey istemezdi. Poşetleri görünce şaşırdı çocuklarına bunlar kimin dedi. Çocukları marketçi amcanın yolladığını söyledi. Her ay belirli ailelere poşetlerle erzak yollarmış. Kadın çok incinmişti diğer taraftan da çok sevinmişti. Hemen poşetlerden yemeklikleri çıkardı pişirmeye başladı. Her ocağa yemek koymasında, evinde tüten yemek kokusunda, karnı doyan çocuklarını gördüğünde hep dua etti. Artık marketçi kadının her duasında vardı. Marketin adı da ne gariptir ki Kader'di. Kader market !

*

XYZ-Kadının biri kapıdan hızlıca içeriye girdi. Çocuklarıma  bakamakta zorlanıyorum bu bayram fitreyi bana verir misiniz ? dedi. Kadının gözlerinin önünden geçmişi hızlı bir şekilde geçti. Evine aldıklarından ayırdı gelen kadın ile paylaştı. Kadın dua ederek gitti. İki kadın da paylaşmanın mutluluğunu yaşayıp yeni yeniden dualarda birleşti.

*

Hiç-Kadın seneler sonra ilk kez kalbinin farklı attığını farketti. Mutluluktan nefes alması bile değişmişti. Herşey çok güzeldi bulutların üzerindeydi ta ki rüyadan uyanana kadar. Boşluğa salınmak gibiydi. Neyi sevse çok sevse gidiyordu zaten böyle bir korkusu vardı. Sevdiklerini kaybetmeye dayanamazdı. Adama ben sensiz nefes alamam dedi. Adam dinlemedi ...Kadın küçükken filmlerde hasta olup 3-5 ay ömrün kaldı denen artistlere özenirdi. Büyünce benimde 6 ay ömrüm kalsa ben de her istediğimi yapsam diye dua ederdi. Duası kabul olmuştu. Kadının günleri beşli tesbih taneleri kadardı. Adam da bunu bilemedi.  

Adam ölürüm dedi öldü..

Kadın ölürüm dedi öldü !

Hayat kısaydı..kısaldı.. kaldı..sana bana ona buna ...

 

Dip not :

Hayat süprizlerden değil seçimlerimizden ibaret..Çok uzun gibi görülse de çok kısa, bugün var isek yarın yokuz, bugün bize ise yarın size, ona, buna, başkalarına. Paylaşalım hayatın her halini, hepimizin dualarında hepimiz olalım. Paylaşmanın erdemine erelim.

Her daim sevgi ile, saygı ile, insanlık ile..

Bayram şekerlerimizi tatlandıralım. Hergünü bayram kılalım.

 
Toplam blog
: 175
: 775
Kayıt tarihi
: 20.10.07
 
 

9 Eylül Üniversitesi Maliye bölümü mezunuyum. Şiir dünyam, bir tane kitap çıkaracağım dedim ve  b..