Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '11

 
Kategori
Güncel
 

Aydınlar bildirisi...

Aydınlar bildirisi...
 

Şu ‘İleri Demokrasi’nin nimetlerinden faydalananlar işi iyice azıttı!.. 

Baksanıza 300'e yakın aydın, Bismil ve Hopa’daki can kayıplarının sorumlularının yargılanmasını istiyor. 

Evet, aralarında yazar, müzisyen, sinemacı, akademisyen ve gazetecilerin de bulunduğu üç yüz aydın yaptıkları yazılı açıklama ile Hükümete “ölümleri durdurun” çağrısında bulunuyorlar. 

Bu aydınlar sizce “Bertaraf” edilmeyi hak etmiyorlar mı? 

Gelin önce aydınların açıklamalarına bir göz atalım, sonrada niye ‘bertaraf’ olmaları gerektiğine kafa yorarız

Açıklamada; “Hükümeti, seçime giren adayların ve oy verecek seçmenlerin düşünce ve kanaatlerini özgürce, korkusuzca oluşturmalarına ve ifade etmelerine olanak sağlayacak önlemleri acilen almaya çağırıyoruz. Bismil ve Hopa'daki cinayetlerin sorumlularının yargılanmasını istiyoruz. Başbakanı yaşam hakkına saygılı olmaya davet ediyoruz...

Yüzde on seçim barajı, düşünce, ifade özgürlüğü önündeki olağanüstü engeller yetmiyormuş gibi, Güneydoğu’da operasyonlar ve tutuklamalar, birçok seçim bölgesinde ırkçı-milliyetçi saldırılar, kimi medya organlarının kışkırtıcı yayınları ve muhalif gösterilerde karşılaşılan yoğun polis şiddetiyle seçim ortamı terörize ediliyor. Emek Demokrasi ve Özgürlük Blok’unun bağımsız adaylarına, seçim bürolarına, seçim konvoylarına yönelik saldırılara, linç girişimlerine, birkaç gün önce Hopa’da hükümet karşıtı gösteriye katılan bir emekli öğretmenin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan polis müdahalesi de eklendi. Bismil’deki iki yurttaşımızla birlikte yalnızca protesto gösterilerinde verilen can sayısı üç… Başbakanın Hopa'daki olayları, ‘Hopa'ya eşkıyalar inmiş. Bir tanesi de, kimliğini bilmiyorum, üzerinde durmaya da gerek duymuyorum kalp krizi sonucu ölmüş’ sözleriyle değerlendirmesi hükümetin başta yaşam hakkı olmak üzere hak ihlalleri konusundaki tutumunu ortaya koyuyor. Yaratılan baskı ve şiddet ortamı seçim ve anayasa sürecine, ülkede barış ve toplumsal mutabakatın sağlanması yolundaki çabalara zarar veriyor. Demokratik mücadeleye zemin olması gereken seçim süreci, hiç kimsenin dışında kalamadığı bir şiddet ortamına dönüşüyor. Hükümeti, seçime giren adayların ve oy verecek seçmenlerin düşünce ve kanaatlerini özgürce, korkusuzca oluşturmalarına ve ifade etmelerine olanak sağlayacak önlemleri acilen almaya çağırıyoruz. Bismil ve Hopa'daki cinayetlerin sorumlularının yargılanmasını istiyoruz. Başbakanı yaşam hakkına saygılı olmaya davet ediyoruz.” 

Şimdi siz, ülkeye ‘İleri Demokrasi’yi getiren Sayın Başbakanın yerinde olsanız ne yaparsınız? 

Sayın Başbakan bu ülkeye ‘İleri Demokrasi’yi bu aydın müsveddeleri(!) yararlansın diye mi getirdi? 

Listedeki aydınlara baktım da; CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun medet umduğu, yardımlarını dilendiği sanatçı müsveddeleri(!) yok. 

Onla bu vesileyle, “Bertaraf” olmaktan kurtuldular! 

Ne diyelim? 

Bu bildirinin altına bir imzada bizden. 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..