Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '15

 
Kategori
Siyaset
 

Aydınlar halktan mı kopuk halk aydınlardan mı?

Aydınlar halktan mı kopuk halk aydınlardan mı?
 

Bir MB yazarının şu yazı başlığı ilgimi çekti “Halktan kopuk aydınlar 1 Kasım seçimlerinde hüsrana uğradılar”

Bu söz aydın kesimin AKP’ye oy vermediğinin itirafı.

Yine denildiği gibi olduysa iyi oldu; ak koyun kara koyun belli oldu. Halk denilen belli bir kesimin bilinçli oy kullanmadığı, oy verdiği partisinin her durumuna bakmadığı; diğer partileri de incelemediği,  buna karşılık aydın diye eleştirilen kesimin doğru tercih yapmak uğruna kendi partisine bile oy vermediği seçime katılmayan 10 milyon kişiden(Bunların içinde hiç AKP’li yoktur) belli.

Ak Parti cephesinin savunması kolay “Tatile gittiler” 10 milyon kişi kış günü tatile gitmiş!

AKP’liler için oy vermek biat ettikleri zihniyete destek için oy pusulalarını oy sandığına atmak demek. Ben şahsen AKP’ye oy veren 23 milyon kişiden birinin bile bilinçli oy kullanmaya çalıştığını, şu partimin durumuna bir bakayım, diğer partileri de inceleyim diye kararsız kaldığını sanmıyorum.

Bir partinin sempatizanları için bunlar normal de herhalde 23 milyon kişi de bu partinin sempatizanı değil. Zihniyete oy verdikleri çok açık. Versinler, demokrasi var ve bizler saygı duyuyoruz.

Ancak bu sayısal bilinçsiz yönelimi sayısına bakarak başarılı (dahası doğru karar vermiş) gibi gösterip diğerlerini yanlış içinde ve doğal olarak bu nedenle de kaybetmiş şeklinde göstermek ne derece doğru. Hani bir söz vardır, onun yanlışı benim doğrumdan üstündür diye.

Kimin kazanıp kimin kaybettiğini ileride göreceğiz. Zihniyetin adamları oy zarflarını önceden hazırlarken 10 milyon kişi kendi partilerini bile yeterli görmemiş kararsızlığa düştükleri için oy vermemişlerdir. Hiç kimse eğitim düzeyi düşük halkın aydınlardan daha bilinçli oy kullanabileceğini söyleyemez her halde.

Doğrusu muhalefet de bizim aradığımız partiler değil, ben de kararsız kaldım. Ama kime oy vereceğimi bilemesem bile kime vermeyeceğimi biliyordum.

Kim kimin peşinden gidecek? Üniversite profesörü çobanın mı, çoban üniversite profesörünün mü? Halk doğru karar verdiyse, daha akıllıysa biz aydınlar koyun gütmeye gidelim onlar buyursunlar bizim yerimize.

Aydınlar bu şekilde kaybetsinler her zaman kaybetsinler. Asıl birilerinin kazanması kayıp.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..