Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

Ayetli mesaj

Silivri'de tutuklu albay Dursun Çiçek'in kızı avukat İrem Çiçek babasının dava sürecini konu alan bir kitap yazmış, bir tanesini de Pansilvanya'ya Fethullah Gülen'e göndermiş. Gönderdiği kitaba da Maide suresinin 8. ayetinden bir bölümü de not etmiş. Ayetin meali şöyle; 'Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz sizi adaletsizliğe itmesin. Adil olun.' 

Bu Silivre'deki davaların daha uzun yıllar konuşulacağı, yazılacağı anlaşılıyor. Tutuklulardan bazıları durumları hakkında kitap yazıyorlar. Gerçekten üzüntü verici bir durum. Aylar yıllar akıp gidiyor, ya bu insanların günün birinde suçlarının olmadığı nihai yargı kararıyla kesinleşirse, vicdanlar yaralanmaz mı? 

Avukat İmren Çiçek'in Fethullah Gülen'e ayetli mesajlı kitap göndermesine bir anlam veremedim. Bir hukukçunun böyle bir yola başvurması Türk hukuku açısından talihsizliktir. Sanıyorum çaresizliğin bir neticesidir. Bu durum tereciye tere satmaya benziyor. Fethullah Gülen'in basına yansıyan açıklamalarından, kendisine yöneltilen iddiaları kabul etmediğini öğreniyoruz. 

Siyasallaşmış dini cemaatlarda her türlü faaliyetler kutsal bir amaç uğruna yapıldığından, bir kişi veya bir grup mağdur edilmiş onlar için bir önem arzetmemektedirler. Cemaat mensuplarının fikir beyan etme, herhangi bir konu hakkında eleştiride bulunma haklarına sahip değiller. Kayıtsız şartsız lidere, şeyhe itaat sözkonusudur. Ülkemizi gelecekte bekleyen en büyük tehlike devletin bir cemaat devletine dönüşmesidir. 

Hukukun cemaatleşmesi halinde, sözün bittiği yere gelinmiş demektir. 

 
Toplam blog
: 491
: 222
Kayıt tarihi
: 15.03.11
 
 

A.İ.T.İ.A Yönetim Bilimleri Fakültesini bitirdim. Kütüphaneci ve Maliyeciyim. Emekli oldum. İlgi al..