Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '19

 
Kategori
Magazin
 

Ayhan Kordoğan

Ayhan Kordoğan’ı tanıtmak istiyorum bu haftaki köşe yazımda sizlere; 
 
Pop sanatçısı / Söz yazarı ve besteci olan Ayhan Kordogan küçük yaşından beri şarkı söylüyor. Hatay’ın yayladağı ilçesine bağlı olan eğerci köyündedir, sanatçı Hatay'ın İskenderun ilçesinde dünyaya geldi. 1988 yılında beri Almanya'nın Münih kentinde yaşamını sürdürmekte. 1992 yılında Arkadaşının düğününde şarkı söledi ve o gündem sonra Profesyonel müzik hayatına adım attı Orkestra Cankuslar tarafından teklif alan şanatcı, aynı Orkestrada ve çeşitli mekanlarda uzun yıllar sahne aldı solistlik yaptı. 1995 yılında Şanatçı ipek Pınar ile birlikte programlarda bulundu, ipek pınarın Manageri tarafından türkiyede çeşitli Müzizyenlerle taniştı, Melih Kibar, Erdem Özyılmaz gibi. Şartlar zor olamsına tagmen kendi imkanlarıyla 1997 yılında Albüm yaptı ve Tüm Avrupada Destan Video şirketinde piyasaya sunuldu. Klipsiz ve reklamsız sunulan Albüm tahminen 100.000 binin üzerinde satışa ulasti. 2004 yılında Türkstar yarişmasının Köln elemelerine katıldı,5000 kişinin arasından ikinci tura ilk 20 ye girmeyi başardı, yalnız bilmediği bir şey vardı ki, ikinci tura hak kazanan yarışmacıların doldurması gereken form vardı tüm gercekleri soran,1997 senesinde çıkartmiş olduğu albüm yarışmaya devam etmesine engel oldu, Çünkü bu bir Amotör yarşmasıydı, oysa ki Ayhan Kotdogan Albüm çıkartmıstı. Jüriler Sanaçtı Gülşen ve Ercan Saatçi tarafından çok beğenilen ama Albüm çıkartığı için Yarışmanın Formatına uzymayan durum yüzünden elendi.  Akabinde yine 2004 yılında Avrupada düzenlenen Kanal D'de yayınlanan Benimstarım adlı yarısmaya katıldı, 4 cülüğe kadar ilerledi.
Bir dönem de olsa müzikle alakasını bıraktı, ama askında müziği değil sahneleri bırakmiştı. Kendi şarkılarınıda bir yandan yapıyordu.
 
Şanatçımızın kendine Ait olan 200 üzerinde Bestesi bulunmakta, zamanla tüm bestelerini  hayranlarına hazırlayıp paylaşacağni söyledi. Sözü ve Müziği Kendisine ait olan Yaralıyım adlı Parçanın, Fatih ABB ile yaptıkları çalısma- Arenje aşamasında değişiklik yapıkları için Yaralıyım Adlı Parça Söz Müzik Ayhan Kordogan ve Fatih Altıntaş oldu. Parçanın NAKARATI Tamamen kendisine ait diğer A ve B bölümleri Fatih Altıntaş'a ait. Yaralıyım adlı parçayla Piyasada yeniden yerini alan sanatçı 1 Milyonun üzerinde dinlenmeye ulaştı. Yeni şarkı çalışmaları devam eden sanatçı önümüzdeki aylarda yeni şarkısını dinleyiceler sunacak.
 
Sanaçı ve bestekar Ayhan Kordogan, "ekranların eskimeyen yüzü Almanya'nın Münih kentinden eski arkadaşım olan sayın Caner Toygar her zaman  çok güzel Şiir okurdu ve dans ederdi, Caner Toygarla ile birlikte çıkacak olan şarkılarımın birinde birlikte düet yapmayı hatta şiir okuyup birlikte klib çekmeyi düşünüyorum eminim ki çok güzel bi çalişma olacaktır" dedi.
Sanatçı Ayhan Kordogana Müzik hayatında ve yaşamında başarılar diliyoruz.
Saygılarımla…
Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın…
KIVANÇ TERZİOĞLU
 
Toplam blog
: 165
: 88
Kayıt tarihi
: 01.02.18
 
 

25 Mayıs İstanbul Doğumlu. Film-San Vakfı Müdürü & Gazeteci & Köşe Yazarı & Yazar & Sanat Yönetme..