Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '15

 
Kategori
Deneme
 

Ayı da deseler kendi doğal davranışını göster; belki ayı olarak beğenirler

Ayı da deseler kendi doğal davranışını göster; belki ayı olarak beğenirler
 

Özgün kabalık suni incelikten evla; aslında kaba insanları daha çok severiz, terbiyesiz olmamak şartıyla. Doğal insan patates tarlası düzgünlük aramayacaksın, hoşluk arayacaksın, hoşluk da düzgünlük değil, ah biz hepimiz keşke olabildiğimiz gibi kalsaydık, oramıza buramıza dokunmasaydık!

İnsan zaten güzeldir, elini yıkasın yeter… Ya öyle kalacaktık ya böyle olacaktık; suniyi eleştiriyorlar, doğalı mecbur kabul edecekler, Allah’ın yarattığına itiraz mı edecekler. Doğalda dokunulmamış hissi var mıncık mıncık ellenmiş olsa bile. Oysa vücut dokundukça güzelleşir, yanlış eller dokunuyor zahir, okşamayı bilmeyen üstelik.

Ruhunuzu değiştirin, kalbinizi değiştirin, bilmem neyinizi değiştirin ama vücudunuzu asla değiştirmeyin güzelliği halinden gelir; uçar gider değişirken gamzeleri, herkesin kendi gülüşü saklıdır gözlerinde, başkası gibi gülemezsiniz!

Daha iyi olmak için değişiyoruz olamayınca da beğenilmiyoruz, fıtrat göllerinde çimmiş kamburlar daha fazla ilgi çekiyor “otantik” diyorlar, haz ile dolaşıyor arzudan çatlamış dudaklar kamburlarda, manken iskeletlerimiz boynu bükük beklerken köşe başlarında.

Beğenilmek önemli, “insan işte” diyemiyoruz çünkü alınıp satılıyoruz hayat pazarlarında… Almayan almasın satmasın desek bile ederimiz olmalı kendimiz için, değerin kadar insansın ve itibarsız yaşanmıyor maalesef, bazen çukur göbeciğin değerin!

Bazı ayıların biz insanlardan daha fazla sevildiğini düşünüyorum; çünkü ayı ayı ama insan insan değil, doğal halimi özlüyorum. İnsanlar beni beğensin diye kılıktan kılığa giriyorum yine beğenmiyorlar, insanın en güzel hali bebekliğine en çok benzeyen halidir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..