- Kategori
- Sağlıklı Yaşam
Ayın besini: Sarımsak
sarımsağın sağlık için faydaları!
Sarımsak, zambakgiller ailesinden, kokusu ile bizi kendinden soğutan fakat yararları dolayısı ile hayatımızda yer alması gereken bir bitkidir. 33 çeşit kükürtlü birleşik ve 17 çeşit aminoasit, potasyum, selenyum ve çinko minerallerini içermektedir. Bilimsel adı Allium Sativum olan sarımsak, sağlık açısından birçok olumlu etkiye sahiptir.
ANTİKOAGÜLAN (pıhtılaşma önleyici): Sarımsak, pıhtılaşma önleyici etkiye sahip olduğundan dolayı damar tıkanıklıklarından kaynaklanan rahatsızlıkların önlenmesinde ve tedavisinde önemli rol oynamaktadır.
ANTİHİPERTANSİF( tansiyon düşürücü): Araştırmalar, sarımsağın tansiyon düşürücü etkiye sahip olduğunu ortaya koymuştur.
ANTİKANSER (Kanser önleyici etki): Sarımsak, kanser gelişimini engellemekte fonksiyon sahibi bir bitkidir. Kanserojen oluşumunu engeller. Kimyasal kökenli ve radyasyon dolayısı ile oluşabilen kanserler üzerinde de olumlu etkileri vardır.
HİPOLİPİDEMİK (Kan yağlarını düşürücü etki): Sarımsak, karaciğerde sentezlenen triglisertileri ve kötü kolesterolü azaltıcı etkiye sahiptir.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRME: Yapısında bulunan aktif maddeler bağışık sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Doğal antibiyotik olarak kabul edilir. Mikroorganizmaların, vücuda yerleşmesini engeller.
Sarımsağın sağlığa olumlu diğer etkilerini öğrenmek için www.e-diyetisyen.com "Ayın Besini" kısmını ziyaret edebilirsiniz.
Diyetisyen Gizem ŞEBER
Alman Hastanesi
www.e-diyetisyen.com