Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

Ayın karanlık yüzü

Ayın karanlık yüzü
 

23 Ekim 2007 tarihli NewYork Times gazetesindeki makaleye lütfen bir bakın. İlgili link bu yazının hemen altında.

Orada multimedya kısmında bir slayt şov var. İngilizce bilmeseniz de, olsun yine de bir bakın. Gazete’nin muhabirleri Kandil dağlarına gidip eşkiyalar ile mülakat yapmışlar. Bunlar pjak mış...pkk nın kardeş grubu ama onlar İran’a saldırıyorlarmış. Ve tabii yine gerilla bunlar(!). İran’daki radikal islamcılara karşıymışlar, aynı zamanda da Kürdistan için de savaşıyorlarmış. Resimlerde apo eşkiyasının portreleri filan da var.

Zamanlama ne ilginç!...Ne zaman o dağlara tırmandınız da mülakat yaptınız ve hazır da tutup hemen de bugünler de yayınladınız? Ve yine kendi yorumlarında kesinlikle terörist tabiri yok...ille de kürt gerilla.

Hatta resim başlıkları şu şekilde; ikinci kürt cephesi.

İnsanların canlarını alan canileri bu şekilde haber yapmanın mantıklı izahati olamaz.

Aynen şu şekilde yazılmış “P.J.A.K. also has close ties with the Kurdish insurgency that is fighting Turkey.” (Türkçesi şöyle; pjak Türkiye’de savaşan isyancı kürtler ile de yakın bir bağ içinde).

Okudukça sinir oldum. Okudukça kan beynime çıktı.

Dağların (sözü edilen dağ, Kandil dağı ) eteklerinde ise küçük tarlaları varmış, uydu televizyonları, kendi ekmeklerini bile kendileri yaparlarmış...Kadınlarına da çok demokratiklermiş...Sanki çok güzel bir şeymiş gibi anlatılıyor. Zaten haberin veriliş şekli kesinlikle negatif bir etki yaratacak şekilde değil...katilleri bu şekilde göstermek acaba insanlığın neresine sığar?

Neyse daha fazla bir şey yazmak istemiyorum...kan fena halde beynime fırlamış durumda.

Haber ile ilgili link;
http://www.nytimes.com/2007/10/23/world/middleeast/23kurds.html?

 
Toplam blog
: 237
: 1302
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

Biyolojinin son yıllarda, özellikle son 10 yılda içeriğinin yoğun bir şekilde moleküler düzeye inmes..