Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Ayıp olmuyor mu, günah değil mi?

AKP liderleri lisanen her ne kadar yalanlasalar da, tabanları “Müslüman Cumhurbaşkanı seçtirmediler” propagandasını sürdürmeye devam etmektedirler.

AKP’li liderler veya teşkilatları veya bu propagandayı yapanlara kestirmeden ve onların “Anladıkları zannettikleri dilden” şunu söylemek istiyorum.

Günaha giriyorsunuz. Büyük günah işliyorsunuz.

Neden mi?

Çünkü söyleminiz olan “Müslüman Cumhurbaşkanı seçtirmediler” sözü ile şu ana kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Atatürk’ten bu yana cumhurbaşkanlığı görevini yapanlara karşı haksız suçlamalarda bulunuyor ve onlara “İFTİRA” atıyorsunuz. Bu sözünüz ile sanki bundan bu güne kadar geçen on cumhurbaşkanı “Müslüman” değilmiş de bu kez “Müslüman olanı” seçtirilmemiş demeye getiriyorsunuz. Hata ediyorsunuz, çünkü bu güne kadarki tüm Cumhurbaşkanları Müslüman idiler.

Evet, bu bir İFTİRADIR ve bakın Kuran bu konuda ne diyor.

Nisa Suresi, 112. Ayet: Kim bir hata veya günah kazanır da sonra bunu bir suçsuza yüklerse, gerçekten o, böyle bir yalan (bühtan)ı ve apaçık bir günahı yüklenmiştir.

Başka bir şey söylemeye gerek var mı? Bana göre yok ve günahın büyüğünü işlediğinizin farkında değilsiniz.

Diğer taraftan cumhurbaşkanı seçilemeyişindeki gerçekleri ters yüz ediyorsunuz. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın amacı zaten cumhurbaşkanı seçtirmek değildi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hemen sonra genel seçimler vardı ve elinde yine bir kozu olmalıydı. Bu koz, geçen seferki gibi milletin “Merhamet” duygularına seslenmeli ve “Mağdur” rolünü oynamaya elverişli olmalıydı…

O nedenle, uzlaşma ile seçilebilecek cumhurbaşkanını seçtirmeyerek ortalığa bir kriz çıkarmış ve bunun sorumluluğunu da kendisinden başka herkese yüklemiştir.

Bu davranış, gerçeği “Ters-yüz” etmektir. İmam Hatip Lisesi mezunu ve Kuran’ı çok iyi bilen Sayın Başbakan’a böylesi hatırlatma yanlış olur ama hatırlatmayı da zorunlu görüyoruz.

Bakın Kuran bu konuda ne diyor…

Casiye Suresi, 7. Ayet: Gerçeği sürekli ters yüz eden, günaha düşkün olan herkesin vay haline.

Evet, gerçeği ters yüz de etmekten kaçınmıyor ve yine günaha giriyorsunuz.

Siyaset, iftira ve gerçekleri ters-yüz etmek demek değildir.

Size de seçmene de hatırlatalım dedik.

27 HAZİRAN 2007

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..