Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '07

 
Kategori
Eğitim
 

Ayıplı (!) yasaklı (!) konular ...

Ayıplı (!) yasaklı (!) konular ...
 

Hani hepimiz istiyoruz değil mi toplumda sapkınlıklar olmasın, tacizler olmasın, tecavüzler, bastırılmış duyguların ortaya çıkardığı olumsuz olaylar yaşanmasın diye... Ve bunların olmaması için de ergenlik dönemlerinden itibaren bu konular üzerine eğitimin şart olduğunu her fırsatta bizler, eğitimciler ve sosyologlar dile getiriyorlar..

Tamam kabul ediyorum, bazı okullarda bu konularla ilgili seminerler verilmekte... Okullarda özellikle 6-7 ve 8. sınıflarda ergenlik dönemine geçiş süreci olduğu için bu yaş ortalaması olan sınıflara yönelik çoğu okullarda seminerler düzenlenip, eğitimciler ve psikologlar eşliğinde eğitici bilgiler verilmekte... Bir anne olarak seviniyorum... Görselliğin fazla olduğu günümüzde medyadan ya da kulaktan dolma bilgiler yerine, eğitimli kişiler tarafından bu tür bilgilerin bire bir verilmesi sevindiriyor bizi.

Dönem dönem kızımın okulunda da ergenlik dönemine ait seminerler verilmekte... İyi, güzel, eğitici ve sevindirici. Fakatttt bu seneki seminerlerinde hoşuma gitmeyen iki olaya şahit oldum. Hani diyorduk ya hepimiz gençler bu konuları rahatlıkla konuşabilsin, normal doğal hayatın geektirdiği olaylar olduğunu bilsin, diyorduk ya İşte tam burada bir kavram kargaşası yaşanmakta.

Ergenlik dönemine kız çocuğu da erkek çocuğu da birlikte girer... Ha bir yaş önce ha bir yaş sonra..

Kızlara yönelik seminere, erkek çocuklarının alınmamasını ben çok yadırgadım... Gerekçe olarak da kızlar ile erkekler birlikte aynı ortamda bulunduklarında konular anlatılırken utanırlarmış, dalga geçerlermiş...

Bana göre ne kadar yanlış bir uygulama. Erkek ve kadının birbirlerinin gelişim süreçlerinin birlikte öğrenmelerinin neresi yanlış olabilir... özellikle de tam bu merak dönemlerinde... Gelecek için, bastırılmış duyguların engeli için, özellikle de gençlik dönemlerinde, erkeğin kadın hakkında merak ettiklerini, ya da kadının erkek hakkında merak ettiklerini, eğitimcilerin veya psikologların ağzından birebir duyması öğrenmesi, gençler için fayda sağlamaz mı?

Daha bu yaştan ayıp olur ve utanırlar düşüncesiyle bu şekilde davranırsak daha çokkkk toplumda olumsuz olaylar yaşarız biz...

Bir diğer olay da; gençlerin regl dönemiyle ilgili. Psikologlar ped kullanımını biliyor musunuz diye sorduklarında, koca salon '' hayır'' cevabını verdi!!!!!!!

Seminer bitiminde ''Hepiniz biliyorsunuz neden bilmiyoruz dediniz'' diye sorduğumda ;''Biliyoruz dersek herkes birbiriyle dalga geçer şeklinde cevap verdiler.

Ve hiç bir eğitimcide, hiç bir psikolog da çıkıp nasıl bilmezsiniz hepiniz bu döneme girdiniz, girmeseniz bile TV lerde hergün görüyorsunuz diye sormadı ve bunun sebebini araştırmadı..

Ben çok üzüldüm. Niye derseniz, Çocuklarımızın hala bu konuya yasaklı, ayıplı ve tabu olarak bakmasına... Ne kadar kendimizi paralarsak paralayalım, eğitimcilerin psikologların bu şekilde kız ve erkek çocuklarını ayırarak eğitim verme düşüncelerinin olduğu müddetçe ve bu konuların doğal süreç olarak onlara hissettirmedikleri sürece daha biz bu konularda bir arpa boyu bile yol alamayız sanırım...

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..