Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ayıplı yerlerimiz için ayıp olmayan isimler bulunmalı

Ayıplı yerlerimiz için ayıp olmayan isimler bulunmalı
 

Yani hayat o kadar geniş ve her şeyi içine alıyor ki saçımızın teli bile söz konusu olabiliyor. Kaldı ki vücudumuzun bazı bölümleri hayatımızı belirleyen işlevlere sahip. Ama her nasılsa bir adları bir isimleri yok. Vardı belki, hatta var ama ahlaksız kişilerin çirkin benzetmeleriyle argo oldu, ayıp oldu, kullanılamaz hale geldi.

Ki zaten biz ayıp yerlerimizi söz konusu edecek kadar utanmaz bir millet miyiz? Ancak ola ki ayıplı yerimizle ilgili hayati durumlarda bunların bir adları olmadığı, mevcut adları ile de söyleyemeyeceğimiz için örneğin burada meydana gelebilecek ölümcül bir yara ya da kanamada bizler meramımızı anlatıncaya, ya da insanlar anlayıncaya kadar pisipisine tahtalıköyü boylarız.

Doktor bir yerinizi ameliyat edecek ama adını söyleyemiyor; çünkü kibarca, hatta kabaca, utanmadan söylenebilecek bir adı yok. Türkiye’de vajinanın ne olduğunu ancak 100 kişiden 5 kişi bilir. Keza penis de aynı. Sonra insanlar popom demeye de utanıyorlar. Memelerini ifade edemeyen kadınlar milyonlarca.

Vajina ve peniste çocuk doğuyor, cinsel hayatınız bunlara bağlı ama herkesin rahatça kullanabileceği bir adları yok. Mevcut argo isimleri (popo da dâhil) gerçekten kullanılamayacak derecede kaba ve çirkin; ya da bu hale getirilmiş. Aslında bu yerlerimiz argo dahi olsa en çok bilindiği sözcüklerle ifade edilecek ve utanılmaması gerektiği söylenecek. Bu yapılamıyorsa argo olmayan, kirlenmemiş, yıpranmamış yeni isimler bulunacak. Biz küfürbaz bir milletiz; ananın… diye başlayan küfür olmasa bugün bırak kadınları erkeklerin bile söylemeye utandığı o meşhur kelime bu kadar utanılacak hale gelir miydi? Keza penis ve popo için de durum aynıdır.

Kişiler bu yerlerini gerekse bile söylemeyecekler mi? Onların halinden tavrından söylemek istediklerini anlayacak mıyız? Utanılacak nice şeyler yaparken bu sözcükleri kullanırken niye utanıyoruz? Popo ve onun argosu dâhil vajina ve penisin Türkçe bilinen karşılıkları argodan geçtik resmen küfür.

Meme, popo, vajina ve penisin kullanılabilir karşılıkları yok. Çıkacaksınız bu dördü için yeni kelimeler bulacaksınız. Atıyorum penisi kastetmek için “agun” dediniz. Pislikler bu kelimeyi küfrün içine sokmadıkları sürece normal kullanılır. Bugün “penisim” diyebiliyorsanız “agunum” da diyebilirsiniz.

Yatak odasında ayıp yok zaten. Bunlar da çoğunluk orada kullanılıyor eşimize, yarenimize argosunu bile söyleriz. Ama acaba gerçekten böyle mi? Yani bu ayıplı yerlerimiz sadece yatak odasında mı söz konusu oluyor? Hayatın içinde hiç mi karşımıza çıkmayacak? Ülkede Türk Dil Kurumu var ve bizim vücudumuzun dört organının Türkçe karşılığı yok. “Şuram, biraz aşağı yanım, anla işte, utanıyom…” diye dert anlatılır mı? Hani tıpta ayıp yoktu? Doktorlar görüyorlar ama ifade etmeye gelince… Vajina dese, köylü ne anlasın. Başka türlü de diyemiyor. Böyle bir dil olur mu?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..