Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '17

 
Kategori
Futbol
 

Aykut Hoca Başka Yerlerde

Dünden beri medyadaki başlıklar “Fenerbahçe istediğini aldı” şeklinde ama bu yanlış. Doğrusu, “Aykut Kocaman istediğini aldı” olmalı. Geçen hafta Kocamnan futbola kendi bakışı ile medyanın bakışı arasında ciddi farklar olduğunu söylemişti ki çok haklı fakat önemli bir fark da onunla Fenerbahçe taraftarının bakışları arasında mevcut.

Fenerbahçe taraftarı maç 2-0’ken 3,4; 4-0’ken 6 olmasını bekleyen, bu olmadığı zaman, galip gelse dahi stattan çoktan mutlu ayrılmayan bir grup. Böylesine gole, pozisyona, velhasıl futbolun hücum tarafına meraklı bir camiayı kısaca Topal-Josef ikilisine mecbur etmek kabul edilebilir bir iş değil.

“Fenerbahçe taraftarının talebi beni ilgilendirmez, ben oyuna bakarım” diyecek olursanız ona da itiraz ederim zira ortada iler tutar yanı olmayan bir oyun, maçı kazansa da oyunu hiçbir maçta kazanamayan bir takım var.

Yeri geldikçe bunu söylüyorum: Fenerbahçe’nin bu sene iyi bir kadrosu var. Geçen sezonki gibi çaresiz bir takım yok ortada. Valbuena, toparlanan Ozan, hatta Soldado gibi isimler yedek kulübesini değil sahada olmayı, tüm takım da rakibe önlem almaktan ziyade önlem alınmayı hak ediyor. Bunun aksine hücum gücünü azaltan, Juliano’nun kafasını kaldırınca pas verecek arkadaş bulamamasına neden olan savunmacı anlayış hem taraftarı tatminden hem de başarıdan uzak.

Velhasıl Kocaman ile sadece yorumcular değil, Fenerbahçe taraftarı arasında da büyük yaklaşım farkı var. Bakmayın siz son yıllardaki başarı hasretine istinaden alınan galibiyetlere sevinmelere, Kocaman’ın kafasındaki tüm planlar hayata geçse dahi taraftarlar bu anlayışa ve her maç diken üstünde olmaya kıymet vermez. Kaldı ki savunan değil, hücum edenin ödüllendirildiği ligimizde bu anlayış takıma uzun vadede başarı da getirmez.

can.nizamoglu@gmail.com    

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..