Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '10

 
Kategori
Futbol
 

Aykut için küçük Fenerbahçe için Kocaman bir adım

Aykut için küçük Fenerbahçe için Kocaman bir adım
 

Yüzündeki aydınlık yolunu ışıtacaktır.


Türk futbolunda centilmen ve nazik insan kim var diye sorsanız 10 kişiyi zor bulursunuz.Çirkef,lânet gibi sıfatlarla sayabileceğimiz ise 10’larcadır değil mi? Nezaket güzeldir.Karşılıklı olursa da tadından yenmez.Futbolda ise nezakete rastlayamayız.Premier Ligde şampiyonluğu kesinleşen takım ile oynayacak ev sahibi takım rakibini alkışlayarak karşılayınca tüylerimiz diken diken oluyor.Ama bunu biz de yapalım deyince ortalık fena hâlde karışıyor.

Futbolumuzda beyefendi ve nazik insan sıfatına en yakışan isimler arasında Aykut Kocaman ön sıradadır.Fenerbahçe’den koparılması bile nezaketinin,alçakgönüllüğünün sonucudur.Tarihî Trabzon maçı sonrası söylediklerini hatırlayalım:

Bütün sezon uğraşıyorsunuz, bütün emekleriniz tek maçla heba oluyor. Kendi galibiyetimize seviniyorum, ama Trabzonlu arkadaşlarım için de üzülüyorum. Trabzonsporlu futbolcu arkadaşlarımın şu an yerinde olmak istemezdim. Hiçbir şampiyonluk insan hayatından daha değerli değildi. Türkiye'de başarının ölçüsü birinci olmak. Bu, yanlış. Şu anda yenildikleri için Trabzonsporlular aşağılanacak. Ama biliyoruz ki onların yerinde biz de olabilirdik’ .

Böyle konuşmak yerine ‘bu şampiyonluğumuzu taraftarımıza hediye ediyorum.Çok çalıştık,kazandık.Şampiyonluk hakkımızdı.Şimdi Avrupa Kupalarını düşünüyoruz.....’ tarzında klişeleri de kullanabilirdi. Kullanmadı.Çünkü o Aykut Kocaman’dı.Bir zamanlar kovulduğu kapıdan içeri önce futbolun patronu sonra da Teknik direktör olarak girdi.

Fenerbahçenin resmî internet sitesi Aykut Kocaman’ın yeni görevini şöyle duyurdu:

Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlük görevine Sayın Aykut Kocaman getirilmiştir.Sayın Aykut Kocaman 28 Haziran 2010 Pazartesi günü takımımızın toplanmasıyla birlikte görevine başlayacaktır. Sayın Kocaman’ın imza töreni 29 Haziran 2010 Salı günü saat 12.00’de yapılacaktır. Sayın Aykut Kocaman’a görevinde başarılar diliyoruz.’

Dört cümlelik açıklama,dört kez ‘sayın ‘ sıfatı ile taçlandırılan Aykut Kocaman ismi. Fenerbahçe’nin Zico,Aragones,1.ve 2.Daum dönemlerinde yaşadığı travmaları Aykut’la aşacağını umuyorum(sayın Aykut’a dahil).Aykut’un dinginliği ve bilgeliği Fenerbahçenin aradığı huzuru ,sakinliği ve başarıyı getireceğine inanıyorum. Fenerbahçe’nin yaşı geçmiş,sönmeye başlamış eski yıldızlar,Brezilya ekolü yerine genç Avrupa’lı oyunculara yönelmesi gerektiğini yıllarca söyledik.Aykut’un çalışmalarının bu yönde olması geleceğe olan umudumuzu artırıyor.

Fenerbahçe’nin her yıl Turkcell Süper ligde ve Şampiyonlar liginde şampiyon olmayacağını biliyorum.Ama bir Liverpool,Chelsea,ManU gibi her yıl Avrupa’nın zirvesine oynayacak,oyunda olanın da oyuna yeni girenin de aynı şablonda oynadığı,sonuç odaklı,mücadele eden,rakibine saygılı bir takım olmasını yürekten istiyorum. Bu anlamda Aykut’un bir milât olduğuna inanıyorum.

Hep söylerim;Löw’ün gidişi Rıdvan’ın getirilişi yanlıştı.Rıdvan madem geldi istifa etmesi de yanlıştı.Löw’den sonra yapılan en doğru tercihtir Aykut Kocaman.Bakın bugün Löw nerede,diğerleri nerede?Dünya kupasından sonra buyurun alın bakalım,alabiliyor musunuz?

Bir sözüm de Fenerbahçe yönetimine.Bugün sayın sıfatı ile işbaşına getirdiğiniz Aykut hepimiz için bir şanstır.Aragonese,Daum’a gösterdiğiniz hoşgörünün çeyreğini göstermeniz yeterli.Bugün tribünler hâlâ ‘I love you Zico’diyorsa boşuna demiyor.Takımı şampiyon yapamasa da Avrupa’da bir yere getirdiği için yapıyor.Onbirinde üç-beş oyuncunun ismini sayamayacağımız İnter’in bugün Mourinho sayesinde zirvede olduğunu unutmayın.

Aykut Kocaman halktır.Fenerbahçe bir halk takımıdır ve Aykut’un başarısı halkın başarısı olacaktır.Aykut 'un Fenerbahçe'ye teknik direktör olması her zamanki alçakgönüllüğü ile küçük bir adım olabilir ama Fenerbahçe için Kocaman bir adımdır.

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..