Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '10

 
Kategori
Futbol
 

Aykut Kocaman baskısı

Aykut Kocaman baskısı
 

Ellerinde kalem, atıyorlar manşeti! Nedenleri var, yağdanlıkları da... Kime, neye hizmet ettikleri malumumuz...
Aykut Hoca'nın görevi devam edecek mi, etmeyecek mi? Derbi maçından önce amaç; maçın hakemine olduğundan fazla stres yüklemek. Olası bir mağlubiyette Kadıköy'de facia meydana gelecek, hepsi farkında...
"Gidecekler", "Kalacaklar" gibi masallarla avutuyorlar insanları. Fenerbahçe Kulübü'nden gecikmeden açıklama geliyor : ''Hocamızla ilgili böyle bir düşünce içinde değiliz" şeklinde. Ortamı yumuşatırlarsa rant olmaz, illaki kaşıyacaklar. Beşiktaş Hocas'ının söylediğini her dilde tercüme edip ortaya "Hayvan" dedi lafını atıyorlar, oysa Aslan da, Kartal da, Kanarya da Horoz da hayvan, hepimiz çok iyi biliyoruz.
Sonra bakıyorlar, tutar tutmaz, garanti olmalı "Rant" kesinlik kazanmalı. "Aykut Hoca Beşiktaşlıymış mış." Ayıp kardeşim, ayıp. "Bir mağlubiyetle hoca mı gönderilir"? Diyen de, gönderilmesi için her türlü tartışmayı yapan da yine kendileri. Futbolseverlere yazık ediyorsunuz. Büyük tesadüfe bakar mısınız.. Fenerbahçe taraftarı yaktı yıktı, iki maç ceza aldı, fikstür seyircili -pardon- "Müşteri"ye açık. Neden bu cezayı sorgulamazsınız?
Hepsinin en iyi bildiği, çok centilmence bir mücadele olacağı... İşte tam burada duruyorlar, ekmeklerine yağ sürecek bir durum söz konusu olmadığından başlıyorlar yazmaya. Vuruyorlar Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu en terbiyeli adamına sallamaya. Aykut hoca gibisi zor yetişir ve şimdi siz kazdığınız kuyuya onu sokmaya çalışan kalemşörler... Çok ararsınız onun gibisini.
Beşiktaş kendini bu haberlerden uzak tutar, tansiyonunu ayarlayabilirse ve kazanmak için defans bloğunu önde kurma gafletine düşmezse, pozisyon dahi vermeden maçı tamamlayabilir kanısındayım. Gol atabilir mi? İzleyeceğiz.
Fenerbahçe'nin yıllardır kazanmak zorunda olmadığı derbi maçlarında anti futbol oynayarak hem psikolojik hemde skor anlamında rakiplerine üstünlük sağladığını göz ardı etmemek gerekli. Şimdi kazanmak zorundalar, bakalım ne yapcaklar? Sahada taraftar baskısı elbette her iki tarafı da etkileyen önemli bir unsur olacak.
Kaybetmenin önemli olmadığı ama kazananın sorunlarını unutacağı bir derbi maçını heyecanla bekliyorum. Nefeslerimizi tutmuyoruz, bu maçı izlemeden ölmemek için, değil mi dostlar...?


 
Toplam blog
: 56
: 642
Kayıt tarihi
: 07.09.09
 
 

22.10.1973 yılı Tokat doğumluyum. Antalya ililnde ikamet etmekteyim. Futbol, hayatımın en önemli ..