Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

Aykut Kocaman'dan doğru bir karar

Aykut Kocaman'dan doğru bir karar
 


Amacım kesinlikle şoven bir tutum ortaya koymak değil.

Milyonlarca dolar alıp, yıllarca yanında tercümanla dolaşan/çalışan teknik adam ve futbolculara hep kızmışımır.

Aslında kızgınlığım o spor adamlarından çok, kendileriyle anlaşma imzalayan yetkili/yöneticilereydi.

"milliyet.com.tr" haber yapmış Kocaman'ın kararını: http://www.milliyet.com.tr/kocaman-bir-yenilik-/spor/sondakika/28.10.2010/1307286/default.htm

Hep şöyle düşündüm; Astronomik ücretlerle ülkemize getirip çalıştırdığımız işçilerimizin kontratlarına, örneğin; "altı ay içinde kendisini ifade edecek kadar Türkçe öğrenecektir" maddesi eklenebilirdi. Sonuçta bir sözleşme yapılmakta, işçi-işveren ilişkisi ortaya çıkmakta. Hal böyle olunca da işverenin, önerdiğim biçimde bir koşul öne sürmesi doğal hakkıdır diye düşündüm.

Zaman zaman dost sohbetlerinde de dile getirdim bu düşüncemi. İnsan haklarına aykırı olduğunu söyleyen oldu. Irkçılık olduğunu söyleyen oldu. Daha başka gerekçelerle de karşıt görüşler öne sürenler oldu.

Konuyla ilgili haberde Aykut Kocaman'ın da örnek gösterdiği gibi, birçok batı ülkesine transfer olan spor insanları(futbolcu ya da teknik direktör), o ülkenin dilini çok kısa sürede öğrenip, dertlerini anlatabilecek duruma geliyorlar. Bizden iki örnek vereyim; İtalya'ya giden Fatih Terim İtalyanca, İspanya'ya giden Nihat Kahveci İspanyolcayı çok kısa sürelerde öğrenip, kullandılar.

Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü'ne getirilmesi çok doğru bir karardı. Üst üste dört mağlubiyet alan BJK Teknik Direktörü için pek söz söylenmezken, Fenerbahçe'nin birkaç kez tökezlemesi, aleyhinde kampanyalara bile neden oldu.

"Yıllardır Türkiye’de top koşturan birçok yabancı futbolcunun tek kelime dahi Türkçe konuşmaması yakın dönemde Fenerbahçe’de son bulacak" mış!

Ulusal Futbol takımımızınki başta olmak üzere, teknik direktörler de kendilerini, ekmek yedikleri ülkenin diliyle ifade edebilmelidir.

Kocaman çok doğru işler yapmaya devam ediyor. Üstelik şovenizme benim kadar karşıt olduğunu düşünüyorum.

Alkışlıyorum kendisini, hep olduğu gibi.

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..