Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '12

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Aykut Kocaman’dan şok sözler

Aykut Kocaman’dan şok sözler
 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 1-1 berabere kaldıkları Orduspor maçından sonra çok ilginç bir ifadeler kullandı: "Sivasspor maçıyla başlayan ufak ufak hani 'ince ince yasemince' derler ya böyle bir durum var. Bir budama var. Güç dengeleri değişti. Bu güç kaybını da hakemlerin iyi aldığını düşünüyorum. Çok net söylüyorum, güç dengeleri değişti" dedi.

Güç kaybı ile kastedilen nedir?
Malum şike soruşturması nedeniyle Fenerbahçe başkanı halen tutuklu bulunuyor. Bu durum psikolojik olarak futbolcuları etkileyebilir, bu kabul edilebilir bir mazerettir de, "güç dengeleri" ile kastedilen nedir? Değişen bu güç dengesi ile hakemler nasıl etkilenir?

Bu cümleden çıkan en masum anlam şudur:
Bundan önce Aziz Yıldırım nedeniyle hakemler Fenerbahçeyi saha içinde kolluyordu, rakiplerinin aleyhine olacak kararlar veriyorlardı. Şike soruşturması ile Yıldırım tutuklanınca dengeler değişti! Değişen dengeler nedeniyle artık Fenerbahçe’yi eskisi gibi kollamamaya başladılar!

Bundan daha da masum olanını düşünelim:
Şu anda soruşturma ve tutuklamalar nedeni ile Fenerbahçe’nin güçsüz olduğunu düşünen hakemler Fenerbahçe aleyhine davranış değişikliği gösteriyorlar. Peki, o zaman da şunu sorarız: “Evvelce Fenerbahçe güçlü diye Fenerbahçe lehine mi davranış değişikliği gösteriyorlardı?”

Evet, bu sözlerin bundan daha masum bir tevili yok. Daha vahim olanı ise zaten şike soruşturması ile soruşturuluyor.

*

Futbolumuz nasıl bir sarmalın içindedir? Artık şu olayların aydınlatılması ve bir an önce futbolun temizlenmesi gerekmiyor mu? Bu “güç dengeleri”nin sahaya çıkan 11’er kişi için söylenmesi ve kimin ne gücü varsa oynadığı futbolla gösterilmesi gerekmiyor mu?

Aykut hoca boşa konuşmaz. Bunları söylediğine göre bildiği şeyler var demek ki. Güç dengelerinin değişmesini, kimlerin hangi dengeyi hangi tarafa doğru değiştirdiğini açıkça söylemesi belki hayaldir ama en azından savcılara bunları anlatması lazım (belki de anlatmıştır).

Adı Fenerbahçe olsun, Galatasaray olsun, Beşiktaş olsun fark etmez.. Hangisi futbolu kirletiyorsa cezasını çekmelidir. Taraftarlık bilincine sahip olan (holigan olmayan, fanatizm ile vicdanları köreltmeyen) kişilerin de gerekirse birkaç yıl takımını alt ligde seyretmeye razı olması lazım.

Açıkçası şike söylentileri ve bu kapsamdaki soruşturma nedeniyle duyduklarım futboldan soğumama neden oldu. Taraftarı olduğum takım da dâhil kimsenin seyir zevkimizi para ve güç için berbat etmesine razı değilim. Kimin ne suçu varsa en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor.

Bu bağlamda şike suçu işlese ve kanıtlansa dahi bir takımın küme düşürülmemesini de futbolumuz katledeceğine inancım tam. Bir ya da birkaç büyük takım küme düşerse sadece bir yıl kaybedeceğiz. Aksi halde bu suçu teşvik etmiş olmakla yıllarımız gidecek. İlgili ve yetkililerin bunu böyle düşünmesi gerek. Daha doğrusu böyle düşünmelerini temenni ederiz.

Bizim elimizden gelen düşünmek ve yazmak.. Gerisi Allah’a kalmış..

Sevgi ve muhabbetle..

Murat HACIOĞLU

Denizli/ 5 Ocak 2012

Twitter.com/murathacioglu

murathacioglu.com

 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..