Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Aykut Kocaman'ın değiştirmesi gereken....

Aykut Kocaman'ın değiştirmesi gereken....
 

İstikrar için ısrar şarttır. Ancak yanlışta ısrarın ne mantığı vardır ne de akıbeti hayırlıdır.

Evet,  Aykut Kocaman'ın yanlıştaki ısrarının sonuçları da hep hayırsız oldu. Artık Türkiye'de sporla ilgileneni bırakın  futbolla ilgisi bile olmayan insanların bir çırpıda sayacağı Fenerbahçe 11' i, bunun da ötesinde kimin çıkıp kimin gireceğinin bu kadar aleni oluşu başlı başına bir problem, tabi Fenerbahçe için.....

Rakipler içinse bu durum, ekmek kadayıfı üstüne kaymak gibi. Aradaki tüm fark futbolculardaki beceriye kalıyor ya da beceriksizliğe. Mesela Bekir kendinden beklenmeyen üstün bir performansla maç kazandırırken, vasat oyununda ya da kötü gününde maç kaybettirebiliyor. Rakip takım hata yapmadan hocası tarafından verilenleri uygularsa Fenerbahçe'den rahatlıkla puan alabiliyor.

Şu anda Fenerbahçe'nin ligdeki durumu içler acısı. 48 Puanın sadece 27 sini almış durumda, ya da diğer bir şekliyle 21 puan kaybetmiş halde. 8 Deplasmanda tek galibiyeti var o da kendi sahasında maç kazanmakta zorlanan Akhisar Belediye Spor'a karşı ve Aykut Kocaman bu durumu halen değerlendireceklerini söylüyor!

Hatalar oldukça fazla. Fenerbahçe belki de gol pozisyonu açısından en kısır yılını yaşıyor. Çünkü takımı bu pozisyonlara hazırlayacak futbolcu yok. Arapas atacak, asist yapacak kabiliyette futbolcu yok. Orta sahadaki futbolcular birbirinin kopyası. Mehmet Topal, Meireles, Baroni, Selçuk aynı özelliklere sahip oyuncular. Hiçbiri oyun kuramaz, akıllı! bir pas atamaz. Baroni'nin ekstra oynadığı 3-5 maç kimseyi yanıltmasın. Bir sezonda bu tip oynayacağı bir kaç maç için bu adamı Alex'in yerine koyamazsınız.

Meireles niye çıldırdı?

Futbolculardan kapasitesinin üstünde performans beklemek ya da tabiri caizse "şapkadan tavşan çıkarmasını" beklemek futbolcuları da zor durumlara sokmakta. Nasıl mı? Bakınız Meireles!

Adam'ın derbi maçta ki bütün yaptığı anormalliklerin sebebi Aykut kocaman'ın beklentilerindeki aşırılıklardır. Meireles'i oynadığı takımlarda oyun kurarken gören, hatırlayan var mı? İyi mücadele eder, top kapar, pres yapar ve ileri çıktığında da şutunu çeker, Meireles'in özeti bu. Ama sizin ondan istedikleriniz adamı o kadar zorda bıraktı ki  kariyerindeki ilk kırmızı karta sebep oldunuz.

Ya Baroni.... İki maçındaki performansına bakıp Alex'in koşanını bulduğunuzu zannettiniz. Oysa geçmişi zaten Baroni'nin istikrarsız görüntü verdiğini ve O'na bel bağlanılamayacağını işaret ediyordu.

Avrupa'da ki başarı da kimseyi yanıltmasın. Rakipler, Türkiye'de ki Fenerbahçe'yi analiz ihtiyacı duymadan iki ayaklı lig maratonu rahatlığında oynadılar. Eleme usulü oynanacak bundan sonraki maçlarda bu rahatlığı kimse beklemesin.

Ne Yapılacaksa Bir An Önce Yapılmalı.

Aykut Kocaman'ın transfer yanlışlarına bir de taktiksel inadı (belki de fakirliği demek lazım) eklenince Fenerbahçe en fukara! dönemini yaşamakta. Gönderilecekleri bilmem ama  Aziz Yıldırım''ın -Aykut Kocaman'ı dinlemeden- en az üç dişe dokunur transfer yapması şart. İki yaratıcı orta saha ve bir forvet. Yoksa hepsi mevkilerinin en iyileri olan futbolcular, oyun içinde farklı görevler almaktan kendi özelliklerini unutacaklar.

Aykut Kocaman da kendisi için artık karar vermeli; ya sportif direktör olarak bu başarısızlıklardan sonra antrenörü yani kendini ya da inadı bırakıp mantalitesini değiştirmeli. Göztepe'ye karşı bile tek forvet oynayan, oyuncu değişikliklerinde klasikliği aşamayan basit mantığın, Fenerbahçe'ye vereceği tek şey zarar olur.

 

 

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..