Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Aykut Kocaman'ın Dikkat Çeken Yanlışları

Aykut Kocaman'ın Dikkat Çeken Yanlışları
 

  • “Aykut Kocaman iyi bir hoca mı?” diye sordu bir Fenerbahçeli dostum. “İyi” diyemedim. Ama Aykut Kocaman’ın tutarlı, dengeli ve mütevazi bir kişilik olduğuna dair kanaatlerim futbolculuk dönemine kadar gider.  Evet… Aykut Kocaman iyi bir insandır ama iyi bir hoca olup olmadığı halen bir tartışma konusudur.
  • Aykut Kocaman’ın maçın gidişatına ilişkin etki eden hamlelerine pek fazla rastlamış değilim. Hele ki bir de kadro seçimi yok mu? Hemen hemen bu güne kadar sahaya sürmüş olduğu kadro seçimleri beni hiç tatmin etmedi. Ne var ki Fenerbahçe bir şekilde galip geliyor ve ligin zirvesini zorluyordu. Aslında daha doğru seçimler ve maça damga vuracak taktik değişikliklere gidebilmiş olsa Aykut Kocaman, Fenerbahçe bu gün çok daha rahat bir şekilde şampiyonluğu göğüslemiş olurdu.
  • Örneğin; Neden Aykut Kocaman geçen sezon Alex’e pençe attı? Ne gereği vardı Alex’le uğraşmaya? Bir süre sonra çark etmek zorunda kaldı ve Alex’le arasını düzeltti. Bir ara Emre’yle polemik yaşadı. Yetmedi, Stoch’la benzer sorunlar yaşadı ve elindeki böyle bir silahın azmini kırmaya yönelik tutum ve davranışlara girdi. Elinde Dia gibi bir yetenek ve vurucu güç olmasına karşın Aykut Kocaman, iki sezondur bu futbolcudan üst düzeyde verim alamıyor.
  • Her zaman merak etmekteyim, “Aykut Kocaman neden Stoch ve Dia ile maçlara başlamaz?” diye.
  • Aykut Kocaman az buçuk istatistiki verilere kafa yormuş olsa… Ki bence buna dahi gerek yok, Selçuk’u tekbir maçta dahi oynatmaz. Dikkat ediniz Selçuk’un oynadığı bir çok maçta Fenerbahçe maçları ya kaybetmiş, ya da zar zor maçı kotarmış. Oysa Aykut Kocaman ısrarla Selçuk’tan yana tercihini kullanıyor. Selçuk’un yanlışlarını, oyun içerisindeki hatalarını görmezden gelen Aykut Kocaman, Fenerbahçe’yi birçok maçta kurtarabilecek olan Dia ve Stoch’a aynı şansı tanımıyor. Kimi maçlarda sahada varlık dahi gösteremeyen, ayağındaki topu birçok defa yanlış kullanan ve gereksiz ayağında top tutan Caner’e yılmaksızın şans veren Aykut Kocaman, bir türlü Dia’ya aynı şansı vermiyor.
  • Aykut Kocaman’ın en ciddi sorunlarından birisi de oyuncu değişiklikleri… Oyuncu değiştirirken hem geç kalıyor, hem de yanlış oyuncu değişikliği yapıyor.
  • Peki Aykut Kocaman’ın bunca yanlışına rağmen Fenerbahçe nasıl bu noktada?
  • Bence bu durumu Galatasaray’ın beceriksizliğine yormak gerekiyor. Galatasaray az buçuk şanslı olsaydı, son oynanan maçta Fenerbahçe’yi kevgire çevirir miydi, çevirmez miydi?
  • Tabi bir de bunca olumsuzluğun yanında Fenerbahçeli futbolcuların kaliteleri lig için fazlasıyla yeterliydi. Ne kadar yanlış takım kurgusu ve taktik kurgu olursa olsun Fenerbahçe’deki kimi ayaklar maça önemli derece de etki ediyor. Hele ki Alex ve Stoch gibi iki skorer adam takımınızdaysa, takım kurgusu ve taktik kurgunuz kötü dahi olsa bir şekilde maçı kazanabiliyorsunuz.
  • Peki Cumartesi günü ne olur?
  • Aykut Kocaman takım kurgusunu ve taktik kurguyu yine bildiğinden farklı bir noktada oluşturmazsa, Galatasaray’ın galip gelmemesi için hiçbir neden yoktur.
  •   
 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..