Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '10

 
Kategori
Futbol
 

Aykut Kocaman’ın ilk resmi maçı olabilir ama! futbol bilgisiyle sınıfta kaldı.

Aykut Kocaman’ın ilk resmi maçı olabilir ama! futbol bilgisiyle sınıfta kaldı.
 

..


Rakip sağdan, soldan, göbekten her türlü saldırıyor, Fenerbahçe 10 kişi kalmış ve Aykut Kocaman hepimizi şaşırtacak derecede yanlışlar yapıyor. Sahada yürüyen Alex’i oyunda tutarak 9 kişi mücadele ediyoruz. Forvet Gökhan Ünal’ı sağ kanat oynatmaya çalışıyor. Gökhan Ünal yapısı ve yavaşlığı gereği kesinlikle o mevkide görev yapacak bir oyuncu değil.

Yanında Dia var. Hep hızından, süratinden bahsedildi hazır 10 kişi de kalmışken en ihtiyaç duyulan oyuncuyken Dia oyuna dahi girmedi, üstelik Dia’nın mevkisinde oynayan Kazım kırmızı kart görmüş iken. Dün Sergen Yalçın’ın çok güzel bir açıklaması vardı. Eğer Aykut Kocaman takıma ağarlığını koyup neşter vurmazsa, bu gidişata göre neşteri kendisine vurur gibilerinden. Çok da haklıydı. Cristian, Santos, Alex, David, Guiza, Bekir, Önder gibi futbolcuların bu takımda kesinlikle ama kesinlikle yeri yok.

Dünya kupasında İspanya’nın en önemli iki ismi İniesta ve Xavi, ikiside Alex’ten hücum hattında çok daha etkili ve ikiside forvete verdiği destek kadar defansada yardım ediyorlar.

Alex istediği kadar gol atsın ya da attırsın. Yürüyerek oynaması ile en başta Emre Belezoğlu ve orta sahada oynayan Cristian ya da Selçuk olmak üzere tüm takıma zararı var. Çünkü günümüz futbolunda her futbolcu savaşıyor. Bir kişinin durarak, mücadele etmeden oynaması demek, sahada 1 kişi eksik kalmamız demektir ve bu olay Fenerbahçe’nin büyüklüğüne ters düşen bir olaydır.

Anlamadığım bir nokta da belki gereksiz yere kırmızı kart görmesinden dolayı takımdan uzaklaştırılır ya da çok büyük cezalar verilebilir ama Fenerbahçe’deki bulunan futbolcular arasında forvette oynaması gereken ilk kişi Kazım’dır. Güçlü, topu ayağında tutar, rakibi geçer, hava topu alır. Gökhan Ünal ve Semih bir Kazım etmez.

Son olarak da Blica’ya değinmek istiyorum. Futbolundan daha çok yaptığı agresif hareketler ile gündemde, bundan dolayı gönderilir mi? Bilemem ama kesinlikle defansın en iyi oyuncularından bir tanesi. Dünkü maçta da Önder’li, Bekir’li, kilolarıyla koşmakta zorlanan Santos’lu defansta sağlam oynayan ve ayakta kalan tek defans oyuncusuydu.

 
Toplam blog
: 63
: 1315
Kayıt tarihi
: 20.12.08
 
 

Futbol konusunda bilgisine güvenen, sporu çok seven ve sporla barışık olan biriyim. Spor yorumların..