Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '17

 
Kategori
Futbol
 

Aykut Kocaman’ın İnadı

Aykut Kocaman, tüm eleştirilere kulak tıkayarak bildiğini okumaya devam ediyor. Gelgelelim bu inat Fenerbahçe’ye zarar veriyor. Kayserispor maçı bunun son örneği oldu.

Fenerbahçe kötü oynadığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta, içinde Valbuena’nın olduğu üç golle adeta piyango buldu. Büyük takımların doğaları gereği, öne geçtikleri maçlarda skoru daha da arttıracak varyasyonlara gitmeleri beklenir. Ancak Aykut Kocaman’ın literatüründe böyle bir şey yok. Onun aklında hep ‘’oyunu tutmak ‘’ var. Nitekim yaptığı oyuncu değişiklikleri de bu yönde oldu. Lakin Aykut Kocaman, futbolun gerçeklerini yenmeyi başaramadı.

Aykut Kocaman’a artık taraftarlar da güvenmiyorlar. Kayserispor maçında yaptığı oyuncu değişiklikleri taraftarlardan tepki aldı. Özellikle Valbuena’nın çıkartılması büyük tepki çekti.

Valbuena, Fenerbahçe’nin en gayretli futbolcusu. Buna rağmen Aykut Kocaman tarafından her maç oyundan çıkartılıyor. Çünkü Aykut Kocaman’ın kafasında asla skoru daha da arttırmak gibi bir düşünce yok. Nitekim Valbuena, Kayserispor maçında da 82.dakikada oyundan alınmaktan kurtulamadı. Fenerbahçe, Valbuena olmayınca rakip kaleye gitmekte zorlanıyor. Böyle olunca da baskı yiyor.

Aykut Kocaman, futbolcuları oynattığı mevkiler konusunda da inat ediyor. Sağ kanatta oynaması gereken Dirar sağ içe yakın bir bölgede, santrafor arkasında oynaması gereken Giuliano da sağ kanatta oynatılıyor. Böyle olunca iki futbolcu da gerçek performanslarını sergileyemiyorlar.

Giuliano, kaleye yakın oynadığı zaman çok etkili bir silah. Ama Aykut Kocaman’ın inadı onu hiç alışık olmadığı kanada mahkum ediyor. Hatta bu inat o boyutta ki, Ozan Tufan- Mehmet Topal değişikliğinden sonra Valbuena ortaya alınırken Giuliano sol kanada yapıştırılıyor. Oysa bir teknik direktör, oyuncularını en fazla verim alacağı şekilde kullanmalıdır. Bunun tersi, yani futbolcuları kendi kafasındaki şablona uymaya zorlamak, takıma zarar vermekten başka bir işe yaramaz. Aykut Kocaman’ın şu anda yaptığı da maalesef bu. Daha da acısı, Giuliano’nun kanatta oynatılması inadının kökeninin Alex dönemine uzanması. Herhalde Aykut Kocaman, Giuliano’yu santrafor arkasında oynattığı takdirde Alex  kararının yeniden gündeme gelmesinden çekiniyor!

Futbolcuların sahadaki halleri de, bazı temel noktalardaki yoksunluklarını gözler önüne seriyor. Özellikle defans hattında ciddi sıkıntılar var. Kayserispor’un ilk golünde  Neustaedter asist yaptı. İkinci golü Neto kendi kalesine attı. Üçüncü gol de, Hasan Ali’nin sırtı dönük futbolcuyu anlamsız bir şekilde formasından çekmesi sonucu gelen serbest vuruş sonrası oldu.

Sonuç olarak, Aykut Kocaman’ın taktik ve oyuncu tercihleri konusundaki inadı Fenerbahçe’ye iki puan daha kaybettirdi. Aykut Kocaman, diğer takımların puan analizleri yerine kendi takımının alması gereken puanlara odaklanmalı. Çünkü Fenerbahçe alması gereken puanları alamadığı sürece, diğer takımların kaybettikleri ya da kaybedecekleri puanların hiçbir önemi yok.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..