Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '17

 
Kategori
Futbol
 

Aykut Kocaman Teknik Direktör Fenerbahçe şampiyon…

Aykut Kocaman Teknik Direktör Fenerbahçe şampiyon…
 

Aykut Kocaman Fenerbahçe’ye döndü ya, her kafadan ayrı bir ses çıkmaya başladı. Kimi çok memnun, kimi de burun kıvırıyor. Beğenmeyenlerin birçok nedeni var. Kimi müdafaa oynatıyor, bize zevk vermiyor diyor, kimi onun antrenörlüğünü beğenmiyor v.s. Hemen hepimiz en baba teknik direktörüz ya, o takım bizde olsa evelallah açık ara şampiyonuz.

Aslında konu başka. Bir soru: Düşmanı nasıl tanırsınız? Bu sorunun cevabını ciddi anlamda düşünerek cevap verin lütfen. Ben birkaç kriterden bahsedeyim. Mesela onu acımasızca ve yalan yanlış bilgilerle eleştiririm. Veya kendim bilgi sahibi değilimdir, duyduklarıma güvenir eleştiririm. Olmadı adamın tipini, milliyetini veya yaptıklarını beğenmem, eldeki olanaklara bakmadan o kişiyi karalarım. Bir de o kişinin taraftarlarından gibi görünüp karalarım ve gözden düşürmeye çalışırım.

Bu gün Aykut Kocaman için sergilenen tavırlar aynen böyledir. Değilse Aykut Kocaman Fenerbahçe’ye gelen en başarılı teknik adamlardan biridir. En önemlisi de tam bir Fenerbahçelidir. 3 Temmuz sürecinde takımı nasıl yönettiği ortadadır. Yapılan işleri görmemekte ısrar edenlere hatırlatalım. Aykut Kocaman döneminde Fenerbahçe 108 maç yapmış, bu süreçte en çok gol atan ve en az gol yiyen bir takım olmuştur. Yani Fenerbahçe birçoğunun iddia ettiği gibi bir müdafaa takımı değil düzen takımı olmuştur. Ayrıca o dönemde bir lig şampiyonluğu, iki Türkiye kupası kazanmış, Avrupa liginde de yarı final oynamıştır.

Aykut Kocaman’ı çoğusu Alex yüzünden eleştirir. Bu günün futbol dünyasına bakın. Alex gibi müdafa yapmayan top kapmayan klasik on numara var mı? Yok değil mi? İşte Aykut bu gerçeği o günlerde görmüş ve Fenerbahçe’yi o doğrultuda şekillendirmeye gayret etmişti.

Aykut Kocaman’ı daha göreve başlamadan yıpratmaya çalışanlar onun dönemini iyi incelesinler derim.

İzmir.10.06.2017

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..