Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Aykut Kocaman ve Kadro

Aykut Kocaman ve Kadro
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


 

Sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe deplasmanda Mersin İdman Yurdu’nu 1-0 yenerek rahat bir nefes aldı. Bununla birlikte sarı- lacivertlilerin oyunu çok fazla tatmin edici değildi.

Aykut Kocaman geçen haftaki Sivas maçında oynayan kadronun aynısını Mersin İdman Yurdu karşısına da çıkardı. Aykut Kocaman böylece bu kadronun arkasında olduğunu göstermek istedi. Bunun doğru bir hareket olup olmadığını ilerleyen haftalarda göreceğiz. Ama bazı rahatsızlıkların olduğu da ortada. Örneğin Türk Milli Takımının sol beki Hasan Ali Kaldırım’ın Ziegler’in gelişiyle 18’in dışına bırakılması ne kadar doğrudur?

Fenerbahçe maça Sivasspor maçındaki kadro ve dizilişle başladı. Sarı- lacivertliler maçın başlamasıyla oyunda üstünlüğü ele aldılar. Ancak bunun temel nedeni Mersin İdman Yurdu’nun bence çok kötü olmasıydı. Kırmızı- lacivertliler ileri çıkışlarda sorunlar yaşadılar.

Bununla birlikte Fenerbahçe galibiyet golünü ancak ilk yarının son dakikasında buldu.

Aykut Kocaman ikinci yarıya damga vurdu. Cristian’ın yerine Caner oyuna girince maça solda başlayan Sow her ne kadar forvet arkası gözükse de Webo’yla birlikte ikili forvet oluşturdular. Fenerbahçe de böylece 4-4-2 vari bir sistemle oynamaya başladı. İşte sarı- lacivertliler bu dönemde oyunda oldukça iyi gözüktüler.

Fakat Aykut Kocaman oyuna bir kez daha müdahale ederek bu hareketliliği biraz durdurdu. Kuyt’ın yerine Mehmet Topal girdi. Kuyt etkisizdi. Ama Mehmet Topal’ı almakla belli ki amaç geriyi sağlama almaktı. Yani skoru korumaya yönelik bir değişiklikti. Bu değişiklikten sonra Sow sağa geçti. Böylece Emre, Mehmet Topal ve Meireles orta sahada bir üçlü oluştururken Caner, Webo ve Sow da ileride bir üçlü oluşturdular.

Elbette bunlar teknik adamın dinamikliğini göstermesi açısından olumlu görülebilir. Ama Fenerbahçe bunlara rağmen rakibini ezen bir oyun oynayamadı.

Mersin İdman Yurdu maçı çevirebilecek bir futbol oynayamadı. Yani Fenerbahçe’yi çok rahatsız edemediler.

Fenerbahçe zorlu bir maç trafiğine girdi. Sarı- lacivertlilerin pek çok anlamda geleceğini de bu maçlar belirleyecek diye düşünüyorum.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..