Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Aykut Kocaman ve Türk antrenörlerinin durumu..

Aykut Kocaman ve Türk antrenörlerinin durumu..
 

futbol herşeydir.


Fenerbahçe Aykut Kocaman’a güvenmenin meyvalarını bocalama devresini atlattıktan sonra toplamaya başladı. Adeta rakiplerine attığı gollerle korku salan Fenerbahçe de artık yüzler gülüyor.

Aykut hoca yılmadan, ısrarla kendi sistemini takıma yerleştirmek için, yardımcıları ile birlikte adeta gecesini gündüzüne katarak başarılı olma yolunda büyük mesafeler katetmiştir.

Ben Aykut hocanın gereken destek verildiğinde ergeç başarılı olacağını daha önce İstanbulspor dan izlemiş olmanın avantajı ile zaten biliyordum. Ama yeterki gereken destek verilmesi gerekiyordu. Başkan Aziz Yıldırım belkide en akıllı işi yaptı, Aykut hocaya verdiği destekle..

Zaten şu anda mili takımın başarısızlığı ve Türk futbolundaki gerilemenin baş sorumlusu, Türk antranörlerinin yetişmesine gereken desteği vermeyen TFF dir.

Çünkü sen iyi yerli antrenör yetiştirisen başarılı olursun. Bu yetiştirdiğin başarılı ve donanımlı antrenörlerde senin gelecekte ki yıldızlarını yetiştirir.

Yoksa sen bu sistemle, kendini ve etrafındaki dalkavukları kandırısın. Gerekli eğitimi vermediğin amatör ve alt yapı antrenörlerini asla kandıramasın. Çünkü onlar vermediğin eğitimin önemini biliyorlar, ama elden birşey gelmediğinden sadece kendi çabaları ile kendilerini yetiştirmek adına yaptıkları ile yetinmek zorunda kalmaktadırlar. Onun için yerli antrenörlerimize sahip çıkmak bence tüm kulüp yöneticilerin görevi olmalı, aksi takdirde yabancıların hiç birşey vermeden aldığı milyon dolarları, tapu gibi sözleşmelerle takımlarımızdan ayrıldığında dahi ödemek zorunda kalmaktayız.

İyi futbolcuyu iyi yerli antrenörler yetiştirir bunu akıllarımızdan çıkarmamalıyız. Ama nafile bu zihniyet, iflas etmiş bir eğitim dairesi malesef futbolumuzun üstünde karasaban gibi çökmüş durumda, kimse taşın altına elini koymuyor, adeta krallık gibi gördükleri dairelerinden halkla kuçaklaşmak istememektedirler. Sadece iki yılda bir antranörlere beşyıldızlı hotellerde seminer vermekle alah aşkına nasıl iyi antrenör yetişecek, hayır yetişmeycek, yada kendini yetiştiren yetiştirecek gersi tesadüf ortaya çıkacak.

Malesef durum kötü, bu ergeç ortaya çıkacak, uzun vadede kendimize bir sistem ve yapılanma hareketi içine girmediğimizde, yerli ama, iyi antrenörler yetiştirmediğimizde sonumz şimdiki durumdan daha kötü olacaktır. Değişime ayak uyduramayan, kısır döngü içinde olan zihniyet, eğitim için yapamadıklarını şapkayı önlerine koyup düşünmek zorundalar.

Çünkü, Ülke futbolu kan kaybetmektedir.

Vebali ağır olacaktır...

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..