Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '11

 
Kategori
Spor
 

Aykut'la kenetlenen Fenerbahçe'den muhteşem geri dönüş!

Aykut'la kenetlenen Fenerbahçe'den muhteşem geri dönüş!
 

Karşılaşmanın 54. dakikasında Kahe Fenerbahçe kalesine golünü gönderirken o an karşılaşmayı izleyen bütün sporseverler istisnasız gol vuruşu yapılırken Fenerbahçe’nin sağ kanadında oynayan Bekir’in nerede olduğunu merak ediyordu. Büyük bir ihtimalle gol sonrasında da Bekir’in ardından saydırıyordu.

Açıkçası Bekir’in nerede olduğu Lig TV’nin ince araştırmaları sonucu ortaya çıkmamış olsaydı hele karşılaşma Fenerbahçe aleyhine sonuçlanmış olsaydı Bekir’in ipi hemen çekilirdi. Ancak gördük ki Bekir hiç de işi olmadığı halde maçın heyecanı ve temposu onu nasılsa oraya doğru sürüklemişse Santos’la birlikte sol kanatta savunma yapmaya çalışıyordu. Kuşkusuz bu golün nedenlerinden bir tanesi Bekir’in savunmadaki yerinde oynamıyor oluşuydu. Bekir maç boyunca birden fazla hata da yapmış olabilir. Hatta Fenerbahçe adına en kötüsü olduğunu da söyleyebiliriz; fakat Bekir dahil istisnasız tüm takım bu karşılaşmayı kazanmak adına öylesine canla başla mücadele ediyorlardı ki Bekir’in sol kanattaki duruşu bunun çok tipik bir ifadesi oluyordu.

Manisaspor maçı Fenerbahçe için bu sezon edindiği alışkanlıkların tersine çevrildiği bir karşılaşmaydı. Fenerbahçe ilk yarıları iyi oynar, golü bulur sonra da geriye çekilirdi, o golün üzerine yatardı. Antalyaspor maçı Fenerbahçe’nin karakterini tahlil edebilmek adına çok doğru bir örnekti. Trabzonspor karşılaşması da benzerdi.

İlk yarının berabere sonuçlanması bu bakımdan birçok Fenerbahçelinin kafasında bu maçın çevrilemeyeceği yönünde bir his yarattı. Takımın 60. dakikadan sonra oyundan düşüyor olması başlı başına zaten sorundu ve Fenerbahçe bunu aşamıyor, çözemiyordu. 54. dakikada Manisaspor golü de bulunca geçen hafta alınan Trabzonspor galibiyeti çok da önemi olmayan anlık bir parıltıya dönüşmüş olacaktı. Çünkü bu dakikadan sonra bizim bildiğimiz Fenerbahçe çeviremezdi.

Ancak öyle olmadı.

Gol zaten o dakikaya kadar bir şeyler yapıp, mücadele eden Fenerbahçe takımını ateşleyen bir kıvılcım oldu, bütün hatlarıyla Manisaspor kalesini ablukaya aldılar.

Aykut Kocaman da gole karşın paniklemedi ve sahadaki takımını bozmadı. Niang sol kanattan içeri girdi; Semih’le çift santrafora dönüştü; arkalarında Alex onları besleyen futbolcu konumuna geçti; Mehmet Topuz da topu Manisaspor sahasına taşıyan adam oldu. Baroni ve Emre ile birlikte 6 kişilik bir hücum hattı Manisaspor kalesinin üzerine resmen çöktü.

Maç boyunca çok da olumlu hareketler yapamayan Semih sorumluluk üstlendi ve galibiyetin kapısını aralayan oyuncu oldu. Bir santraforun yapması gereken her şeyi 55. dakika ile 73. dakika arasında yaptı. Takımına bir penaltı kazandırırken Niang’ın attığı golün de kısmen asistini yaptı.

Fenerbahçe’yi geri döndürdü.

Kuşkusuz Fenerbahçe’de bir Mehmet Topuz gerçeği de vardır. Aykut Kocaman’ın ona gösterdiği inancın ve sabrın sonunda istenen, aranılan, özlenen bir futbolcuya dönüştü. Trabzonspor maçında varlığını hissettirirken dün akşam artık etkinliği yokluğunda aranılacak bir futbolcuya dönüşmesini sağladı. Mehmet Topuz Fenerbahçe’nin devre arasındaki en önemli transferi olmuştur.

Yeni Malatyaspor karşılaşmasından sonra kabuğuna çekilen Fenerbahçe’nin Antalyaspor karşısında aldığı galibiyetle birlikte bu maçta göstermiştir ki takım halinde, ister size inandırıcı gelsin ister gelmesin, Aykut Kocaman’ın etrafında kenetlenmişe benziyor. Aykut’un sezonun ilk yarısında Alex, Santos ve Baroni ile yaşadığı sorunlar ya sona erdi ya da taraflar çok önemli bir gaye uğruna bu dosyayı şimdilik kapattılar. Kuşkusuz herkes ortak bir hedefe kilitlenince ortaya böylesine sezon içinde benzeri görülmemiş bir galibiyet alınıyor, seri yakalanıyor.

Antalyaspor maçı psikolojikti; kötü oyun sonrasında kazanıldı. Trabzonspor ligin kaderini belirleyecek bir maçtı, tek devrelik oyunla rakip devrildi. Manisaspor maçında hak eden taraf oyunu, mücadelesi ve hırsıyla Fenerbahçe’ydi.

Fenerbahçe’nin üç maçta da ivmesini pozitif yönde arttırdığını, rakiplerini de ürkütecek bir momentum yakaladığını söyleyebiliriz.

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..