Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '09

 
Kategori
Haber
 

Aykut Oray'ı da kaybettik. Allah rahmet eylesin!

Aykut Oray'ı da kaybettik. Allah rahmet eylesin!
 

Aykut Oray, çok sevdiğim bir sanatçıydı. Nur içinde yatsın!


Bir güzel insan daha göç etti öte tarafa. Çok sevip, takdir ettiğim, Almanya'dan Türkiye'ye temelli dönmemi kışkırtan "BİZİMKİLER" dizisinin bence en sevilen oyuncusu. Gerçi o dizideki tüm oyuncular güzel oynuyorlardı ama Aykut ORAY'ın "Katil" tiplemesi bir başkaydı. Hele, Salih Kalyoncu'yu titreten davranışları seyredilmeye değerdi.

Bende hakkı var. Bizimkileri her hafta seyrettim Almanya'da. Aykut Oray çok gülmeme ve güzel vakit geçirmeme sebep oldu. Hakkını helal etsin! Nur içinde yatsın güzel insan!

Son yıllardaki sağlık problemlerimden dolayı, ölümü her an ensemde hissediyorum. Çok kötü günler geçirdim. Birçoğumuz, nefes alabilmenin ne kadar önemli olduğunun farkında değiller. Allah kimseye nefes darlığı filan vermesin! Hastalık zor.

Medyadan, birçok kimsenin kalp krizinden vefat ettiğini haber alıyorum, sıra bana ne zaman gelecek, düşüncesine takılıyorum bazen. Şu derneğimizi tam faaliyete geçirip, benden sonra yönetecek bir arkadaşımızı yetirştirinceye kadar yaşasam da yeter.

Gelelim rahmetli Aykut ORAY'a:

Film festivali için geldiği Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde kaldığı otel odasında ölü bulunmuş. 67 yaşındaki Aykut Oray'ın kalp krizi sonucu öldüğü tahmin ediliyor. Nebahat Çehre, kahvaltıya gelmeyen Oray'ı cep telefonundan aramış, cevap alamayınca odasına çıkmış ve kötü manzarayla karşılaşmış. Çok sevdiği arkadaşı yatakta cansız bedeniyle yatıyor.

Çok üzücü bir durum tabii. Allah hiçbirimize, sevdiğimiz arkadaşlarımızı bu durumda göstermesin! Çok üzgün bir şekilde İstanbul'a dönen Nebahat Çehre, savcılıktaki ifadesinde, "Odada bulduğumuzda üstünü bile değiştirmemiş, giysileriyle duruyordu. Sanırım olanlar gece odaya gelir gelmez olmuş." demiş.

Cahit Sıtkı Tarancı'nın 35 Yaş Şiiri'nin bazı mısraları geldi aklıma, şu anda.

...
Neylersin ölüm herkesin başında,
Uyudun uyanamadın olacak.
Kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında
Bir namazlık saltanatın olacak,
Taht misâli o musalla taşında (Cahit Sıtkı Tarancı)
...


Gerçekten hiç belli olmuyor. İyiler mi ölüyor önce, kötüler mi? İyiler mi daha sağlıklı ve uzun ömürlü oluyorlar, kötüler mi? Hiç belli değil. Karmakarışık bir durum.

Bir bakıyorsunuz, sahalarda yırtıcı kaplan gibi koşan 20-25 yaşlarındaki bir futbolcu yığılıveriyor sahanın ortasına!

Bir bakıyorsunuz 101 Türk Büyüklerinden biri olan Etem Ruhi Üngör, ekmek almak için gittiği bakkaldan dönerken yığılıveriyor sokak ortasına. Kalp krizi. Saatlerce, üstüne bir yırtık çarşaf örtülü vaziyette, savcının gelmesini bekliyor sokak ortasında. Kader.

Annem rahmetli hep "Allah'ım hayırlı ölümler nasip et!" diye dua ederdi. Duaları kabul oldu, Ramazan ayında Kuran-ı Kerim okurken beyin kanaması geçirip, 2 günde hastanede vefat etti. Ne kendi çekti ne de kimseye çektirdi.

AYKUT ORAY KİMDİR?

* Rahmetli Aykut Oray, 13 Ekim 1942'de İstanbul, Üsküdar'da doğmuş. Babası Afyon/Dinar, annesi Muğla/Milas doğumluymuş.

* İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ön Asya Dilleri ve Kültürleri Bölümü'nden mezun olmuş. Yüksek Lisansını Hititoloji üzerine yapmış.

* Tiyatroya 1961 yılında İstanbul Üniversitesi Talebe Birliği Gençlik Tiyatrosu'nda başlamış ve 50'yi aşkın oyunda rol almış.

* Askerlikten sonra evlenmiş ve ticaretle uğraşmaya başlamış. Bu arada 1968'de "Perihan Abla" dizisinde birkaç bölüm rol alarak, oyunculuğa tekrar başlamış.

* Vefatına kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema - Televizyon Bölümü'nde ve Müjdat Gezen Sinema - televizyon ve Konservatuvar Bölümü'nde, "Öğretim Görevlisi" olarak çalışmaktaydı. Merhum evli ve 2 çocuk babasıydı. Ailesine de başsağlığı ve sabır diliyorum.

* ROL ALDIĞI DİZİLER:

“ Bizimkiler (1989),
“ Ana (1991),
“ Yazlıkçılar (1993),
“ Zzzt Fm”(1994),
“ Oğlum Adam Olacak (1995),
“ Çiçek Taksi (1995),
“ Gurbetçiler (1996),
“ Çılgın Badiler (1997),
“ Koltuk Sevdası (2001),
“ Uy Başuma Gelenler (2004),
“ Davetsiz Misafir (2005),
“ Eksik Etek (2006),
“ Hayal ve Gerçek (2007)
“ Evimin Erkeği (2007)

NUR İÇİNDE YAT, AYKUT ORAY!

Mustafa Mumcu, Milliyet Blog, 12 Ağustos 2009

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 121 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..