Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '09

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Ayna Diyeti ve SAĞLIKLI ZAYIFLAMA

Ayna Diyeti ve SAĞLIKLI ZAYIFLAMA
 

Sizin aynanız ne söylüyor?


AYNA DİYETİ

 

Şişmanlık tüm dünyada bulaşıcı bir hastalık gibi yayılan, çağın korkulu rüyası haline geldi. Bazı toplumların neredeyse %50’si şişman. Ülkemizde de şişmanlığın giderek arttığı yapılan araştırmalar sonucunda gösterilmiş. Şişmanlığın temel nedeninin uzun süreli enerji dengesizliği ve hareketsizlik olduğu hatırlanırsa çözümü için beslenme ve yaşam tarzı değişikliğinin gerekli olduğu aşikardır.

Bu siteyi takip eden okurların öncelikle kendilerini değerlendirmelerini ve bazı temel beslenme bilgilerini öğrenmelerini amaçlıyorum. Buzdolabı üzerine asılan diyet listeleri yerine kendi yaşam tarzınıza uygun beslenme alışkanlıkları kazanmanıza yardımcı olmayı hedefliyorum. Aynalar nasıl gerçeği yansıtıyorsa, iç aynanıza bakarak beslenme tarzınızla ilgili durumu farkedebilir ve kaliteli bir yaşama ayna diyeti ile kavuşabilrisiniz.

Ayna diyeti, benim verdiğim bir isim sadece. Beslenme durumu hakkında farkındalığın yaratılması için kullandığım ayna benzetmesini bu sitenin ismi olarak belirledim. Unutmayın aynalar yalan söylemez! İç aynanız nasıl beslendiğinizi yansıtır. Yediğiniz içtiğiniz tüm yiyecekleri kayıt tutarak listelemeniz ve sonrasında eksikleri fazlaları değerlendirmeniz esasına dayanır. Ayna yöntemi belki de bugüne kadar denediğiniz tüm zayıflama yöntemlerini geride bırakıp yaşam şeklinizi değiştirmenizi sağlayacak.

Sitenin her bölümünde değişik başlıklar altında diyetle ilgili kafanıza takılan konulara rastlayacakasınız. Okurken size bir ayna tuttuğumu anımsayın ve lütfen kendinizle ilgili küçük notlar almayı ihmal etmeyin. İç aynanıza bakmayı tam olarak öğrendiğinizde eminim fazla kilolarınızdan kurtulmuş olacaksınız.

Uzman Diyetisyen Aysen Arıcan Öz

 
Cumhuriyet Mah. Ergene sok. Melek Apt. No:1 Kat 1
KUŞADASI-AYDIN

www.aysenarican.com.tr

 


 

 
Toplam blog
: 97
: 2936
Kayıt tarihi
: 22.08.07
 
 

1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden ..