Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '14

 
Kategori
İlişkiler
 

Ayna karşısında 14 bin saat geçiriyormuş kadınlar. Vay anasını be!

Ayna karşısında 14 bin saat geçiriyormuş kadınlar. Vay anasını be!
 

Takma kafana be güzelim... Giden saçların olsun. Yeter ki sana bi şey olmasın.


Dün Posta'da okuduğum bir haber, İngiltere'de yapılan bir araştırmadan bahsediyordu. Bu araştırmaya göre kadınlar, hayatları boyunca 14 bin saati ( 19 ayı ) ayna karşısında saç bakımı yaparak geçiriyordu. Saçları bakımlıyken erkeklerin kendilerini daha çok beğendiğine inanan hanımlar, en çok Kim Kardashian stili saçları beğeniyor, Miley Cyrus tarzınaysa hiç yüz vermiyordu.

Yıkama, fırçalama, fön, kıvırcıklaştırma, kestirme, düzleştirme gibi işlemlere saatlerce zaman ayıran kadınlar, bunları yapmakla tek bir şeyi amaçlıyormuş. Daha güzel saçlara sahip olmak!

Yıllardır aynaya bakma ihtiyacı bile duymayan, baktığı zaman da, şöyle bir saçlarını düzeltip geçen bir adam olan benim için, yaşamımın 19 ayını ayna karşısında geçirmek; inanılmaz bir zaman kaybı olurdu...  Ayna karşısında geçirmekten tasarruf edeceğim o 19 ayda, kadınlar hakkında 350 - 400 sayfalık bir kitap yazabilirdim mesela... Her neyse...

Kadın ayrıntıcılığı sınır tanımıyor. Hanımlar, detaylarda boğularak ömrünü tüketiyor.

19 ayda bir erkek neler yapardı neler. Önce bir güzel askerliğini bitirir, sonra 3 ay yurtiçi, 3 ay da yurtdışı tatil yapar, kalan 1 ayı da halı saha maçı yaparak değerlendirirdi mesela!

Normal bir erkeğin, " ayna karşısında geçirmesi gereken zaman " dan anladığı, biraz saçını başını düzeltmek, sakal tıraşını olup kolonyasını, losyonunu sürmek, belki biraz da üstüyle başıyla oyalanmaktır. Hepsi o kadar işte. Bunun için ayırması zamansa, günde 30 dakikayı geçmez.

Bu hesaba göre, 16 yaşında sakal tıraşı olmaya başlayan bir adam, sonraki 50 yılın, ancak 1 yılını ayna karşısında kişisel bakım yaparak geçirir. Hadi bilemedin, 2 yılını diyelim...

Kadınlarla erkeklerin en büyük farklarından biri de budur. Kadın, ayrıntılardan bütüne ulaşmaya çalışırken; erkek bütünden hareketle ayrıntılara ulaşır.

İyi ki de öyle olmuş haa! Yoksa uğraş dur saçlarınla! Zaten üç-beş tel saçımız var! Onlarla da kafayı mı yiyelim!

Kadınlar ayna karşısında kendiyle uğraşıp dururken; biz, arka odada yapacağımız yaramazlıklara verelim kendimizi! Artık kim gelip, kulağımızı çekerse!...

Kadın, ayrıntılarla tüketirken ömrünü... Erkek, yaramazlık yaparak geçirir hayatını... Adil mi? Değil...

Neylersin ki, kadın anne; erkek çocuk olur yaşadıkça.

Kadınlar o yüzden bizden güçlüdür ya... Bir ömür boyu süren haytalıklarımıza sabredebildikleri için...

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..