Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

AYNA ve SIR

AYNA ve SIR
 

Aynada kim var ?


Biz kimiz ? Aynada gördüğümüz kişi mi ? Yoksa içimizdeki Sır mıyız ?

Bu gün, dünyanın asırlardır gördüğü en büyük değişim çağına tanıklık
ediyoruz. Üstelik bu değisim sürecinden etkilenmeyen hiç bir
birey, evlilik, bağlantı veya toplum yok.

Çelişkilerle kuşatılmış Homo- Sapiens’i bekleyen badireler : Küresel İklim Değişikliği, Küresel Ekonomik Kriz, Küresel Terör, Şiddet ve daha niceleri..

Bir ilk öğretim okulu olan dünyamız, yeni çağda yüksek okul tedrisatına geçiyor. Peki insanlık Üniversite’ye gidebilecek sınavı verebildi mi ki ?

Mesele, bu sarsıcı dönemden nasıl geçtiğimiz,ya da geçeceğimiz... Bu, krizlerden sarsılmadan nasıl çıkarız, yıpranmadan sağlık, hatta mutluluk ve huzurla dönüşüme nasıl hazırlanırız?

Bu dönüşüm çağı en küçük çocuktan, dünyayı yönettiğini düşünen uluslar arası şirketlerin en büyük yönetim kurulu odalarına kadar, her alanda yaşanırken insan evrensel yasalar tarafından kendi kendisiyle ölesiye yüzleşmek ve özüne dönmek zorunda.

BU GEZEGENDEKİ VE BUNDAN SONRAKİ YAŞAMLARIMIZIN DA TEK NEDENİ BUDUR.İŞİN SIRRI BURDA VE BİZDE !

İçinde bulunduğumuz zaman bir sır-at dönemidir ve üçüncü boyutun tüm sırları atılacaktır. İçimizdeki kozmik gücü keşfettiğimizde biz insan olarak kazanmış olacağız. Kendini kazanmak hayatı yeniden kazanmak demektir.

Mah-şer, güzellik ve çirkinliğin yüz yüze geldiği günümüz yaşamıdır..

Ölüm ise bir geçiş kapısı, bir başka doğuş!

Dünya boyut değiştirirken, günümüzün toplumu, geçmiş ve geleceğin hesabını spiritüel alanda aramak durumundadır. Homo Sapiens ise Homo Novus’laşmak yani “Yeni İnsan “ olmak zorunda.

Aslında her şey evrensel temellere dayandığında ne kadar da basit !

Yaşama bakış açınızı değiştirdiğinizde, yaşamınız da o oranda değişir. Tüm sorunlar fırsatlara dönüşebilir. Uyuduğumuz bir yataktan yepyeni bir hayata uyanabiliriz. Yapacağımız çalışma neredeyse hiç çabasız içimizdeki masumiyeti ve gücü yeniden hatırlama ilkesine dayanır. Yaşam değişir ve bizi bir dönüm noktasına getirirken, tüm olumsuzluklarımızla yüzleşebilir ve yok edebiliriz.

Ocak ayında İstanbul Nişantaşı’ndaki Psiko-Spiritüel Atölyesi“ Ayna ve Sır “ adındaki bu çalışmayı yapıyoruz. Bu çalışmayı 17 yıldır yapıyorum. Benim yaşamımı ve düşüncelerimi bir depresyon sonrası kökten değiştiren, sonsuz neşe ve mutluluk kaynağı olan bir terapi bu ! Sizin için de eminim öyle bir dönüm noktası olacak. Kendinizi böyle bir arayış içinde gördüğünüz takdirde bu ilginç, hayli eğlenceli ve bir o kadar da yenileyici çalışmaya katılabilirsiniz. Özelliklerini burada anlatmak çok uzun. Çalışma süresi, katılanlar neler söyledi gibi tüm bilgiler http://www.minekavalali.com/ adresinde.

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..