Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '12

 
Kategori
Sinema
 

Aynı aşkı sıfırdan yaşamak

Aynı aşkı sıfırdan yaşamak
 

CHANNING TATUM VE RACHEL MCADAMS


Eski bir aşk sıfırdan tekrar yaşanabilir mi? “Aşk Yemini-The Vow” yaşanmış olaydan yola çıkarak bu soruya yanıt arıyor. Bir kaza sonrası yaşamının son beş yılı belleğinden silinen genç kadın, kocasının yüzüne boş boş bakar ve hatta onu doktoru zanneder. Ne kocasını ne de evliliğini hatırlamaktadır. Yaşanmış onca güzel günden sonra bir anda yabancı muamelesi gören kocanın yaşadığı hayal kırıklığı, ilk şok sonrası yerini amnezik karısını yeniden kazanma çabasına bırakır.

Romantik komedilerde malum finale yol alırken yaratılan karakterler, farklı durumlar klişeleri kırabiliyor. “Aşk Yemini” ne yazık ki kırabilenlerden değil. Her şey bildik sularda ilerliyor. Aşk, amnezi (bellek kaybı), kötü ebeveynler, fırsatçılar, yalnızlık….. Mütevazi bir ses stüdyosunu işleterek yaşamını kazanmaya çalışan Leo, seyircinin sempatisini kazanan karakter olarak klişelerle dolu trajikomik öyküye can veriyor. Uyandıktan sonra dünyaya boş gözler ile bakan ve bu arada ortaya çıkan ailesinin kendisini geri kazanmak için yaptığı dalaveralar sonrası bir oyuncağa dönüşen Paige, donukluğu ve kararsızlığı ile seyircinin güvenemediği bir karaktere dönüşüyor. Romantizmin doruklarına çıkmamasına rağmen filmin duyguları okşayan bir yanının olduğu tartışılmaz. Burada Leo karakterindeki Channing Tatum’un samimi performansının katkısı çok büyük. Son yılların başarılı kadın oyuncusu Rachel McAdams, kaza öncesinin sevecen karakterinden kaza sonrasının tereddütlü, güven vermeyen karakterine dönüşümünde kontrastı iyi yakalıyor.

Aşk ve bellek kaybı (amnezi) arasındaki ilişkiyi anlatan filmler 1932 yılında Great Garbo’nun baş rolde oynadığı “As You Desire Me” kadar uzanıyor. Son yıllarda “İlk 50 Öpücük-The First 50 Dates”, “Sil Baştan-Eternal Sunshine Of Spotless Mind”, “Not Defteri-Notebook” aşk ve amnezi arasındaki ilişkiyi anlatan filmler oldu. En başa dönerek yaşanmış duyguları anımsayarak/anımsatarak eski mutluluğu yakalama çabası, yeniden eskisi gibi aşık etme iyi sonuç vermeyebiliyor. En iyisi yeni kimlikle yeni ilişkiye başlamak galiba… Sil baştan…

AŞK YEMİNİ-THE VOW

YÖNETMEN: MICHAEL SUCKSY

OYUNCULAR: CHANNING TATUM,  RACHEL MCADAMS, SAM NEİLL, JESSICA LANGE.

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 223
: 1093
Kayıt tarihi
: 12.01.11
 
 

İzmir’de doğdu. Viyana Tıp fakültesini bitirip doktor ünvanını aldıktan sonra Genel Cerrahi ihtis..