Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

18 Mart '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Aynı insanda iki kişilik çarpışır mı?

Aynı insanda iki kişilik çarpışır mı?
 

İnternet Alıntı


Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu olarak Psikiyatrik hastalıklar içinde değerlendirilen ''Çoğul Kişilik Bozukluğu''nda bireyde ani kimlik değişimlerin nasıl olduğu, bir bünyede iki ayrı kişiliğin nasıl yaşadığı ve aralarındaki çatışmaları ve altında yatan travmaları uzmanlar bu akşam ÜLKE TV’de ‘İyi Bak Kendine’ programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

Yaklaşık her 100 insanda bir görülen ''çoğul kişilik'', bireyde ani kimlik değişimlerine sebep olan bir hastalıkta kişi rahatsızlığa kapılan kişide, ayrı kişilik ve kimlikler yaşanıyor.

Hasta, sanki diğer kişiliği yokmuş gibi, o anda yaşadığı kişiliğin tutumlarını ve davranışlarını nasıl yansıtıyor?

Ruhsal travma sonucu ortaya çıkan ve etkisiyle uyuşturucu kullanımından intihar etmeye kadar sürükleyen çoğul kişiliğin nedenleri arasında ailede yaşanan ciddi problemlerin etkisi ne kadardır?

Kişi içinde birbirinden farklı kişilikler hissedip, bu kişiliklere uyan davranışlarda nasıl bulunuyor?

Bu kişiliklerin etkisi altında olduğu anlarda yaptıklarından neden habersiz olurlar?

Bu kişilikler bireyin kendi cinsiyetine, yaş grubuna göre midir yoksa tamamen farklı mıdır gibi soruların cevaplarını uzmanlar bu akşam ''İyi Bak Kendine'' programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

Çoğul kişilik bozukluğunda bu kişiliklere ait kafasının içinden gelen ve kendisini yönlendiren sesler duyabilir mi?

Burada kişilikler çatıştığında kim kime zarar verir?

Eş ya da karşı cinsle uygunsuz ilişkiler, suça yönelik davranışlar görülür mü?

İntihar girişimlerine rastlanır mı?

Dövülme, ağır cezalandırmalar, cinsel tecavüz, cinsel tacizlerin etkisi oluyor mu?

Duygusal ihmal de etkili mi?

Hangi kişilik önde oluyor, yer değiştiriyor mu gibi konuları bu akşam etraflıca ele alacak olan ''İyi Bak Kendine'' programının konukları Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi’nden Psikiyatri Uzmanı Dr. Oğuz Tan ve NPİSTANBUL Etiler Polikliniği’nden Uzman Psikolog Sinem Öztep olacaklar.

Çoğul kişilik bozukluğu yaşayan kişilerde benlik algısı ne durumdadır?

İlişki kurma ve düşünme biçimleri nasıldır?

Bilinç kaybı yaşanır mı?

Daha çok neden kadınlarda teşhis edilmektedir?

Adli vakalara karışırlar mı?

Tedaviye başvururlar mı?

Hastanın işlevselliği ne durumdadır?

İlaç tedavisinde neler yapılır?

Psikoterapi yararlı mıdır gibi konuların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak, ''iyibakkendine@ulketv.com.tr’'' adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Programın PSİKOGÜNDEM bölümünde tanınmış Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan; Fransa’nın güneyinde kendi halinde bir köy olan Pont Saint Esprit’te, 16 Ağustos 1951 sabahı uyanan köylülerin birkaç saat sonra çıldırmaya başlayarak polise, sürekli ejderha gördüklerini, kendilerine saldırdığını söylemelerini, bir çocuğun bıçakla büyük annesine saldırmasını, doktora koşan birinin ise, ''Kalbim çıktı, ne olur yerine takın'' diye yalvarması ile sonuçlanan CIA’in ''zihin kontrolü'' kapsamında yaptığı bir deneyi ve bilerek köyün ekmeklerine ''LSD'' adı verilen sentetik uyuşturucuyu katarak neler olacağını görmek istemesiyle ilgili deneyini ''İyi Bak Kendine'' programına değerlendirecek.

Uğur Canbolat’ın hazırlayıp sunduğu Ayhan Pala’nın yönetmenliğini yaptığı kendine iyi bakmak isteyenlerin, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulan yeni çözümler üreten ekranların ‘Koruyucu Ruh Sağlığı’ programı ''İyi Bak Kendine'' bu akşam saat 23.30’dan sonra ÜLKE TV’de.. ÜLKE TV TÜRKSAT 2 A uydusu, KABLO TV, DIGITURK 38. ve D-SMART 94. kanaldan izlenmektedir.

NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Nevzat Tarhan Hocama, ''İyi bak kendine'' prog. hazırlayıp sunan Sayın Uğur Canbolat Beyefendiye ve NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesinin değerli uzmanlarına bizlere ışık tuttukları için teşekkür ediyoruz.

Sağlıklı ve huzur dolu yaşamanız dileğimle.

<ımg alt="" src="http://www.tatliaskim.com/images/smilies/gul.gif" border="0">''Melekler yüreğinizden öpsün''<ımg alt="" src="http://www.tatliaskim.com/images/smilies/gul.gif" border="0">

Sabiha Rana

Yazdıklarımı Paylaştığım ''Kerkük Feneri'' http://www.kerkukfeneri.com/ayni-insanda-iki-kisilik-carpisir-mi/

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..