Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '11

 
Kategori
Siyaset
 

Aynı konu

Aynı konu
 

uygun


Danıştay bayan öğrencilerin başörtüsü ile sınava girme genelgesini iptal etti.Çok güzel oldu diyebliriz, ama seçim arefesinde edebiyatı yapılacak, mağdurluk üzerinden iptal kararı, AKPye çok oy kazandıracak. 

Ülkede yapılan tüm anketlerde en çok problem işsizlik olarak ortaya çıkıyor. Ikıncısı mağdurluk üzerıne geniş kitleleri etkılıyor. Seçimleri vaatler ve başörtüsü istismarı kazanıyor.İnsanlarımız bunu somut algılıyorlar. 

İşsizliğin çözümüne ne insanlarımız ne de iktidarlar inanmıyor.İthalata ve cari açığa dayalı ekonomı modelı, balon buyumeler yaratır. Yatırımlar hayeldır yapılamaz. 

Son beş yılda yabancı sermaye yatırım yapmadığı gıbi, sıcak para sarmalından dışarıya tam ellıdört mılyar dolar transfer yaptı. Yanı üç tane GAP yaparsın, alıcı, verici, dilci, bölücü, fakir, işsiz, pahalı domates, ithal et kalmaz. Bu da küresel güçlerin işine gelmez. 

İngiliz parasıyla Telekomomun sahıbı olma dışında, İzmir kadar bir yüzölçüme sahip, geçmişde kumar ve eğlence ekonomısı ile Ortadoğunun hadimi olmuş bir ülke Lübnan. 

Nüfüs yapısı çatışma odaklı oluşmuş, yerin altında ve üstünde doğal zenginliği yok. Yüksek teknoloji sahıbı değil. Bu ülkeye verdiğimiz emek Harıri ailesını korumak için mi. Neymiş yıldız olmuşuz. 

Anayasamıza göre zararsız gösteri suç değil. HangiTürkiyede yaşıyoruz, Stadta, protesto gösterisi yapanlar yakalanmaya çalışılşıyor. GS ve futbol federasyonu yöneticileri, kulüp başkanları, holdinglerınız için belkı çekınıyorsunuz, ama demokrası tarıhıne katkınız ne olacak. 

Ülkemız dünde aynıydı bugünde, biz hep aynıyız, iktidar göre ışık verir çoğumuz, demokrasi kendi burjuvasını, sendikasını, sıvıl toplum organizasyonlarını yaratamamıştır. 

sağlıcakla kalın dostlar 

 
Toplam blog
: 233
: 364
Kayıt tarihi
: 02.07.09
 
 

Satış ve pazarlama uzmanıyım. Büyük ve yerel şirketlerde bölgesel ve ulusal satış ve bayii organizas..