Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '11

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Aynı pilava kaşık sallamak

Aynı pilava kaşık sallamak
 

Çiçeki ve Efe Kamil


Yaz bitiminin en güzel günlerinden birinin akşama dönen zamanındayız, araba çam ağaçlarının arasından  geçip köy yoluna dönüyor. Gece önce masanın üzerindeki davetiyeyi göstererek “gitmek ister misin” diye soran arkadaşıma verdiğim cevap sonucunda. Köy muhtarının verdiği yemeğe katılmak üzere Ula’nın Yeşilçam köyüne doğru yola çıktık. Yaz bitiminin en güzel günlerinden birinin akşama dönen zamanındayız, araba çam ağaçlarının arasından  geçip köy yoluna dönüyor.

Ben neyle karşılaşacağımı bilmeden etrafa bakarken köye geldik. Meydan bu akşam için hazırlanmış; masalar, mikrofon, davul yerlerini almış, ikramlar başlamıştı bile.

Hoş geldiniz faslından sonra masanın birine oturduk. Her yeni gelen misafir bekletilmeden masaya alınıyor ve ikram başlıyordu. Masamıza bir  tepsi içinde yemekler geldi. (Bunda şaşılacak bir şey yok, zaten yemeğe gitmiştik) Masaya gelen tabaklar kişilere değil masaya geliyordu. Herkes için ayrı tabaklarda değil. Her masaya her çeşit yemekten bir tabak tepsi içinde getiriliyordu. Beş çeşit yemek, her çeşit ayrı bir tabakta. Yanında da sadece kaşık.

Dostların arasındaydım bir köy sofrasında.

Aynı tabaktaki pilava, keşkeğe  kaşık salladık. Üstelik de mükemmel bir servis eşliğinde çünkü her beş dakikada bir masamıza bakılıp bir şeye ihtiyacımız olup olmadığı soruldu ve biten yemeğin yerine yenisi getirilmek istendi.

Biz yemeğimizi bitirmek üzereyken köyün emekli öğretmeni gelen misafirlere teşekkür etti ama öyle kuru kuru değil. Hepsi için ayrı ayrı manilerle. Çok eğlenceliydi. (not almadığım için pişmanım) 

Farklı bir akşam yemeği yedim, sımsıcak bir Ege köyünde, çok güzel bir Eylül akşamında.

Gezimin finalini ise aynı bölgedeki Çiçekli’de gerçek bir köy kahvaltısıyla yaptık. Kahvaltı yerinin sahibi Efe Kamil her gelen misafiriyle ve hatta onların arabalarıyla(ne şekilde park etmeleri gerektiğiyle) ilgilenip, yerel sanatçıların söylediği Ege türkülerini kendi locasından dinletiyor. Yolunuzu oralara düşürüp Çiçekli’de kahvaltı yapın derim ben. Renkli bir kişilik olduğunu düşündüğüm Efe Kamil’i daha iyi tanıma isteğimi bir dahaki sefere bırakıp, bazlamanın eşlik ettiği sade ama lezzetli bir kahvaltı sonucunda dilimde yörenin ballarının tadı, kulaklarımda yerel sanatçıların söylediği türkülerin tınılarıyla, yine kalbimi ve aklımı Ege‘de bırakıp döndüm.

Eylül 2011 / Kurşun

 

 
Toplam blog
: 193
: 998
Kayıt tarihi
: 13.01.10
 
 

Kırklı yaşlarda başladığım yazma serüvenine elli li yaşlarda da devam etmeye çalışıyorum. Ünivers..