Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1432
 

Ayran çorbası kesme (mutlaka denemelisiniz, vazgeçilmeziniz olacak)

Ayran çorbası kesme (mutlaka denemelisiniz, vazgeçilmeziniz olacak)
 

alıntı


Bu çorbayı yaz kış ikram edebilirsiniz. Yazın ılık ve soğuk, kışın sıcak olarak...

Ben değişik tadları seviyorum, yemediğim yiyecek içinde ben bunu sevmem diyemiyorum...

Zaten ilk yediğiniz yiyecek ne olursa olsun, damak yadırgıyor. Zaman içinde algılayıp beğen-beğenmeme moduna geçiyor...

Ben bunu kerevizde yaşamıştım, ama şu an favori yiyeceklerim arasında...

Ayran çorbasını aslında her mevsim yapabilirsinz, ama bugünlerden sonra ilkbahara kadar bıkmadan yapacağınıza inanıyorum...

Önce yoğurdu elinize alarak başlayın işe. Yoğurt süzme olursa tadı daha lezzetli oluyor, ama elinizdeki ile de deneyebilirsiniz...

Yoğurdu katı ayran haline getirin, içine yumurta sarısı kırın, tuz ve bir kaşık un ekleyin ve başlayın karıştırmaya. Artık ocağın altını açıp orda bu işleme devam edebilirsiniz...

Karıştırma işlemini sakın bırakmayın, kaynayana kadar... Şimdi korkanlar olacak ayran kaynar mı diye, evet karıştırarak pişirirseniz kaynıyor ve kesilmiyor.

Kaynamaya başladığı an tercihe göre( eldekiler-evdekiler) kesme, buğday (akşamdan şişirilmiş ve az pişirilmiş) arpa şehriye içine atın beraber kaynamaya devam etsin...

Kaynama ve pişme işlemi devam ederken siz bir tavada üstünün malzemesini hazırlayın. Bir adte soğanı ince ince doğrayın az zeytinyağı ve tereyağı ile kavurun, içine pul biberi ve nane, reyhan hangisi var ise katabilirsiniz. İçinde fazla yakmadan kaynayan çorbaya katınız efendim, valla şimdi canım çok çekti ama akşama kadar sabredeceğim...

Bu akşam menümde bu çorba var...

Resmini de yapınca çekip yayınlarım...

Vitamin deposu bir çorba...

Şimdiden afiyetler olsun efendim...

 

Son kararlarınız hep mutluluk versin!

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Çoook güzel tariflerin hepsini okudum ve sırası geldikçe yararlanıyorum bilesiniz.SELAM VE SEVGİLERİMLE.

Şennur Köseli 
 29.11.2013 11:35
Cevap :
Tariflerimi arkadaşlarım istiyorlar Şennur Hanımcığım, bazen kaldırıyorum. Hemen telefona sarılıyorlar," tarifini neden bulamıyoruz MB'da" diye. Yemek defterini açmak yerine benim sayfayı açıyorlar, sağ olsunlar. Bazen kaldırdığımda sitem de ediyorlar. Yararlanmanız beni mutlu ediyor. Sağ olun, selamlar... SEVGİLERİMLE (*_*)  30.11.2013 1:30
 

Can Kardeşim ne marifetli Hanımsınız, ellerinize sağlık.Bizim Erzurum Çorbasının değişik bir versiyonu. Selam ve sevgiler, sağlık ve mutluluklar.NAHİDE

NAHİDE ÇELEBİ 
 29.11.2013 5:59
Cevap :
Artık Erzurum çorbasının tarifini vereceksiniz değil mi? Selam ve sevgilerimle.  30.11.2013 1:12
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 58
Toplam yorum
: 1577
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 23254
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

''Küçük bahaneler, büyük iyiliklere engel olur...'' ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster